• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osim: Igramo protiv Borca, velikog kluba!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Najtrofejniji trener u Bosni i Hercegovini Amar Osim u nedjelju će sa svojim Željezničarom biti gost banjalučkom Borcu u derbiju 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

"Šesticama" u Ugljeviku nad Zvijezdom 09 (0:6) odnosno na "Grbavici" protiv Mladosti (6:1), Borac i Željezničar su osigurali plasman u četvtfinale Kupa Bosne i Hercegovine, a već u nedjelju će odmjeriiti snage u Banjaluci u derbiju 12. kola prvenstva (17.30).

Željo je, ako ne računamo početni remi sa crveno-plavima (0:0) u posljednjih pet međusobnih mečeva ostvario isto toliko pobjeda nad Borcem, lider je na tabeli Premijer lige BiH bez ijednog poraza, pa se mirne duše može okarakterisati favoritom.

Osim toga, plavi su posljednji put na Gradskom stadionu poraženi u ljeto 2015. godine kada je Borac slavio minimalnu pobjedu pogotkom Petra Ilića.

Ipak, izabranici Branislava Krunića su podigli atmosferu dvjema vezanim pobjedama - nad Veležom (3:1) i pomenutom rekordnom nad Zvijezdom 09, pa se Banjalučani nadaju pozitivnom rezultatu i protiv čete Amara Osima.

Osim: Poseban naboj pred Borac, što je dobro

Trener Želje u kratkoj izjavi za MONDO nije želio da prejudicira nikakav ishod, niti je htio da govori o dobrim ili lošim stranama rivala iz Banjaluke već je istakao da u nedjelju Željo igra protiv velikog kluba.

"Želimo da u Banjaluci odigramo u skladu s našim mogućnostima, što nije jednostavno jer za protivnika imamo veliki klub s kojim uvijek postoji dodatni naboj. Zato je teže igrati 'normalno', a ja ću biti zadovoljan ako odigramo 'normalno'. Nebitno, za šta će to protiv Borca biti dovoljno", izjavio je Osim i dodao da je pod "normalno" isključivo mislio na sporski i fudbalski aspekt predstojeće utakmice.

Mi se nadamo da će utakmica opravdati epitet derbija, pa neka pobijedi bolji.

Krunić: Borčeva "šestica" dobra uvertira za Želju!

Dakle, nedjelja, 17.30 časova, Gradski stadion u Banjaluci, a naš portal će vam u saradnji sa Borcem uskoro poklanjati ulaznice, zato nas čitajte i pratite na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Brko

Osim je harizmatican trener. A u Banjoj Luci nemaju sta da traze. Tu bodova nema za njih

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC