• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PL BiH: "Nula" u Mostaru, Tuzla siti opet na vrhu!

Autor mondo.ba

Derbi bez golova odigrali su Zrinjski i Sarajevo, Tuzla siti siguran za povratak na prvo mjesto, Radnik je nakon isrcpne borbe došao do pobjede nad Slobodom, a Čelik je nadigrao Široki Brijeg na "Bilinom polju".

Prvog dana vikenda igrale su se četiri utakmice 12. kola Premijer lige BiH. Derbi je, svakako, bio okršaj šestostrukog šampiona Zrinjskog i aktuelnog osvajača duple krune Sarajeva, a za 90 minuta, pogodaka nije bilo.

U prvom poluvremenu najizglednije šanse za gol viđene su u 28. minutu, kad je golgeter gostujućeg sastava Mersudin Ahmetović pogodio stativu, te u 39. minutu, kad je Vladan Kovačević sjajnom intervencijom spriječio Stanišu Mandića da dovede Zrinjski u vođstvo.

Osim toga, prvi dio meča ponudio je još dvije opasne situacije. Prvo je u 11. minutu zaprijetio Ivan Čurjurić nakon centaršuta Advana Kadušića sa desne strane, ali se golman Sarajlija Vladan Kovačević nije dao iznenaditi, da bi tri minuta kasnije prvi šut u okviru gola uputio i gostujući tim i to preko Benjamina Tatara, ali je Ivan Brkić bio dobro postavljen, "izboksovavši" loptu u polje.

Silovito su "plemići" ušli u nastavak, propustivši da realizuju dvije stopostotne šanse za gol u prvih deset minuta.

Nakon pet minuta igre, Tomislav Barbarić je uzdrmao prečku iz slobodnog udarca dosuđenog nakon prekršaja nad Miljanom Govedaricom, da bi nedugo nakon toga Čurjurić veoma dobro šutirao, a Kovačević "iščupao" loptu ispod prečke i poslao je u korner.

U 65. minutu glavni sudija Miloš Gigović pokazao je direktan crveni Anelu Hebiboviću zbog prigovora nakon jednog prekršaja, što je bio signal izabranicima Harija Vukasa da još ofanzivnije krenu ka golu Sarajeva, koje u drugom dijelu, praktično, ništa nije pokazalo, a moglo je da vadi loptu iz svoje mreže u 75. minutu, kada se pred golom Kovačevića obrukao Ivan Lendrić.

Do kraja meča, tim Sarajeva uspio je da se odbrani od naleta domaćeg tima i može da se konstatuje da gost, ipak, mora da bude zadovoljniji bodom.

Dodajmo da su gostujući fudbaleri na teren izašli u majicama sa likom Vedrana Puljića, navijača Sarajeva, od čije pogibije se ovog oktobra navršava deset godina.  Ovaj potez "bordo" tima pristalice domaćeg sastava ispratile su zvižducima…

Na Gradskom stadionu u Bijeljini koplja su ukrstili Radnik i Sloboda, a do pobjede je došao Radnik, upisavši šestu pobjedu u posljednjih sedam utakmica.

Do prednosti su u devetom minutu stigli gosti, pogotkom Edisa Smajića.

Sa desne strane je centrirao Amar Beganović, a lopta se od Tonija Livančića odbila do Smajića, koji lako matira Bilobrka, čiji saigrači su smatrali da se fudbaler Tuzlaka nalazio u ofsajdu, ali je ponovljeni snimak pokazao da nedozvoljene pozicije nije bilo.

Izabranici Mladena Žižovića su tokom prvog dijela preokrenuli rezultat. Prvo je nakon slobodnog udarca Velibora Đurića u 21. minutu pomenuti Beganović zatresao vlastitu mrežu, da bi deset minuta kasnije dobru asistenciju kapitena svog tima iskoristio Nedim Mekić.

Međutim, na pauzu između dva poluvremena ipak se otišlo pri "iksu", a glavni "krivac" je Demir Peco, koji je poslije lošeg vraćanja lopte ka Bilobrku napravio jedanaesterac, koji je u gol, u 42. minutu, pretvorio Omar Pršeš.

Ipak, njegovu grešku u drugom poluvremenu uspio je da ispravi Karić, koji je nakon centaršuta Nedima Mekića glavom matirao Nikolu Lakića za trijumf i trenutnu četvrtu poziciju na tabeli.

U Zenici su igrali Čelik i Široki Brijeg, nakon prvog poluvremena nije bilo pogodaka, a u drugo su gosti ušli sa igračem manje jer je zbog prekršaja kao posljednji igrač crveni karton dobio Branimir Cipetić.

U nastavku je Čelik, na čijoj klupi je danas debitovao Slaviša Božičić, bio taj koji je imao više od igre, trudili su se Zeničani da iskoriste brojčanu nadmoć na terenu a nakon što svoje šanse nisu iskoristili Ljubiša Pecelj, Ante Blažević i Vedran Vrhovac, jeste Aidin Mahmutović i to dva puta!

Prvo se nakon jedne akcije svog tima u 83. minutu našao sam na lijevoj stativi gola Širokog Brijega i glavom "pospremi" loptu u mrežu, a potom pogodio i u prvom minutu sudijske nadoknade došavši do odbijene lopte nakon udarca Ševkije Resića.

Poslije prvih 45 minuta, mreže su mirovale i na Tušnju, gdje su igrali Tuzla siti i Zvijezda 09.

Ipak, u nastavku su domaći, kojima je danas prvi put kao trener komandovao Elvir Baljić, pokazali da su daleko kvalitetniji sastav od ''fenjeraša'', postigavši tri pogotka za 19 minuta.

Prvo je u 53. minutu pogodio Mirsad Ramić, zatim je vlastitu mrežu šest minuta kasnije zatresao Nikola Stanišić, a sve je bilo jasno u 72. minutu kada je Samir Burić bio precizan za 3:0.

PREMIJER LIGA BiH – 12. kolo

Čelik – Široki Brijeg 2:0 (0:0)
/Mahmutović 83, 90+1/

Radnik – Sloboda 3:2 (2:2)
/Beganović 21 a.g., Mekić 35, Karić 71 - Smajić, Pršeš 42 pen/

Tuzla siti – Zvijezda 09 3:0 (0:0)
/Ramić 53, Stanišić 59 a.g., Burić 72/

Zrinjski – Sarajevo 0:0

Nedjelja:

Mladost – Velež (15.30)
Borac – Željezničar (17.30)

TABELA: Tuzla siti 24, Sarajevo 24, Željezničar (-1) 23, Radnik 21, Zrinjski 20, Čelik 16, Borac (-1) 15, Široki Brijeg 14, Sloboda 13, Velež (-1) 11, Mladost (-1) 8, Zvijezda 09 3.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC