• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mirić: Prvenac stigao u pravom trenutku!

Autori mondo.ba Autori Dragan Šutvić

''Mislim da smo zasluženo slavili rezultatom 3:0 s obzirom da Željezničar nije nijednom ozbiljnije priprijetio'', istakao je 32-godišnji ofanzivac.

 Borac Željezničar Marko Mirić Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Fudbaleri banjalučkog Borca sinoć su, u jednom od derbija 12. kola Premijer lige BiH, ubjedljivo trijumfovali nad ekipom Željezničara (3:0) i na dvosedmičnu pauzu odlaze u sjajnom raspoloženju, s obzirom da su ranije savladali Velež (3:1) u prethodnom kolu i Zvijezdu 09 (0:6) u borbi za četvrtfinale Kupa BiH.

Jedan od sinoćnja tri gola ''crveno-plavih'' bio je i djelo krilnog napadača Marka Mirića, koji je tako upisao svoj prvi gol u sadašnjem klubu samo tri munuta nakon ulaska na teren umjesto Ivana Crnova.

U izjavi za MONDO, Mirić ističe da je trijumf banjalučkog premijerligaša u potpunosti zaslužen.

''Sigurno da nam je ova pobjeda od velikog značaja jer smo odigrali možda i najbolju utakmicu od starta sezone. Od početka utakmice smo u svakom segmentu tačno znali šta želimo, na terenu smo u svakom minutu ispunili što se od nas zahtijevalo. Mislim da smo zasluženo slavili rezultatom 3:0 s obzirom da Željezničar nije nijednom ozbiljnije priprijetio'', istakao je 32-godišnji ofanzivac.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Igranje u velikom klubu kakav je Borac sa sobom nosi određen pritisak, a svjestan je toga i sam Mirić, koji je sinoć mrežu tima sa Grbavice zatresao u 86. minutu.

''Ja sam bio spreman na taj pritisak jer sam došao kao zvučno pojačanje iz jedne izuzetno jake lige. Sigurno je da je postojao, to je fudbal i nikad ne znate u nekim momentima kad će situacija da vam se 'otvori'. Jako mi je drago zbog premijernog gola i mislim da je možda stigao i u pravom trenutku, protiv najbolje ekipe u Premijer ligi BiH. Sigurno je da će mi dati podstrek i olakšanje za nastavak sezone i nadam se da ću doprinijeti još boljim rezultatima Borca'', nastavio je Mirić.

U Premijer ligi BiH sada slijedi dvosedmična pauza, a u prvoj narednoj utakmici Borčevi fudbaleri će gostovati Zvijezdi 09, nakon čega će odigrati dva meča kod kuće, protiv Tuzla sitija i Radnika.

''Ne bih sad da zvuči kao fraza, ali vjerujte da su unaprijed dobijene utakmice uvijek najteže. Ja bih išao iz utakmice u utakmicu, prvo nas čeka ekipa Zvijezde 09 i siguran sam da će taj meč biti drugačiji od onog u Kupu, odnosno da će biti izuzetno teška, tako da bi se fokusirao na prvi naredni period koji nam slijedi i kao ekipa treba da se pripremamo samo za taj meč. Zatim nam slijede dvije utakmice kod kuće i ne bih se složio da nas čeka nešto lakši raspored jer Tuzla siti je na prvom mjestu, Radnik godinama igra izuzetno bitnu ulogu u Premijer ligi, tu su u vrhu, tako da ne bih tako lako upisao bodove. Možda će neke utakmice biti teže nego što je bila ova protiv Željezničara, u koju smo ušli i malo rasterećenije jer nismo mogli mnogo toga da izgubimo, ali smo svakako puno dobili.''

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Hm

Nekako i on i Vujaklija i Crnov mi djeluju mnogo bolje kad udju sa klupe. A Kajkut je dobar samo momak nema snage za vise od 60ak min. Trosi se, sprinta, bori. Mislim da su se treneru sad fino stvari poslagale ko i koliko trenunutno moze i da je zato tim i zaduzenja protiv Zelje izgledao perfektno. Ovo je veliki podstrek za Banjaluku i Borac, i mozemo se vratiti u vrh vec ove godine 100%. A nadam se da ce se i pola Lesinara koji ne dolaze odluciti da prevazidju i oni nesuglasice s upravom pa da grmi cijeli stadion. Cekaju nas teske borbe

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC