• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milan ponovo menja, stiže bivši trener Intera!

Autor mondo.rs

Od odlaska Alegrija u januaru 2014. na klupi slavnog kluba sedeli su Tasoti, Sedorf, Inzagi, Mihajlović, Broki, Montela, Gatuzo i Đampaolo, kom Rejna izgleda nije sačuvao posao u subotu na "Marasiju".

Okruglo 130 dana od kako je ključeve svlačionice u centru "Anđelo Morati" predao deset godina mlađem kolegi Antoniju Konteu i ostao trener Intera bez ingerencija u radu sa prvim timom, Lućano Spaleti obratio se vlasnicima kluba sa specifičnim zahtevom.

Pozvan da preuzme sastav gradskog rivala Milana, odnosno nasledi Marka Đampaola posle njegovih sedam nastupa na klupi "rosonera", 60-godišnji taktičar iz Ćertalda kraj Firence morao je prvo da raskine ugovor koji ga sa "nerazurima" veže do juna 2021. godine.

Prema poslednjim informacijama iz Lombardije, izgleda da vlasnici i direktori Intera nisu previše "zatezali" u razgovorima, s obzirom na to da je Konteovom prethodniku sledovalo oko 15 miliona evra u narednih godinu i po dana, tako da bi tokom ove sedmice rezervisane za UEFA kvalifikacije trebalo da bude zakazana promocija trećeg trenera Milana ove godine.

Đampaolo, 62-godišnjak koji je posle odličnih rezultata sa Sampdorijom dobio priliku prošlog juna umesto legende kluba, Đenara Gatuza, ostvario je dramatičnu pobedu nad Đenovom u subotu na "Marasiju" - u utakmici sa četiri crvena kartona - ali, način na koji je ekipa igrala i u 7. kolu Serije A nije, izgleda, zadovoljila jednu od najvećih legendi sedmostrukog prvaka Evrope, Paola Maldinija.

Spaleti je kao trener Intera prošle sezone zabeležio obe pobede nad Gatuzovim "rosonerima" - 0:1, golom Ikardija u 90. minutu, pa burnih 3:2 na proleće u jednoj od boljih "madunina" u poslednjoj deceniji.

Milanski novinari navode da će ekipu, koja ne nastupa ove sezone u evro-kupovima, preuzeti nekadašnji trener Sampdorije, Udinezea, Rome, Zenita i Intera,

Ipak, u burnoj sezoni 2018/19, Spaleti je uspeo da vrati trostrukog prvaka Evrope u Ligu šampiona, pritom rešavajući brojne sukobe u svlačionici, sa naglaskom na one koje je izazivao kapiten Mauro Ikardi.

To za novog sportskog direktora, Bepea Marotu, nije bilo dovoljno da Spaleti uđe i u treću od četiri sezone ugovora, pa je dogovoreno da ostane na platnom spisku i prepusti ulogu šefa struke Marotinom nekadašnjem saradniku iz zajedničkih dana u Juventusu, Konteu. Ta saradnja lansirala je "nerazure" na prvo mesto Serije A sa svih šest pobeda sve do sinoć odigranog 200. "derbija Italije" u kom je upravo Juve naneo prvi poraz Interu u prvenstvu i to na sred "Meace".

Kada pauza za kvalifikacije za EURO 2020 bude okončana, svi su izgledi da će se pored iste aut linije, samo sa suprotne strane igrališta, vratiti veteran Serije A i osvajač dva Kupa i jednog Superkupa sa Romom, Spaleti.

SKOR MILANA POD ĐAMPAOLOM: 3-0-4

Ono što će Milaniste zabrinuti u iščekivanju devetog trenera ekipe od smene Masimilijana Alegrija u januaru 2014. je Spaletijev skor sa Juventusom, koji ne nagoveštava da će "rosoneri" biti ravnopravni u duelima sa najjačim klubom u Italiji poslednjih osam godina: 2-5-20.

To, naravno, u ovom trenutku nije prioritet za posrnulog džina sa "San Sira", već konsolidacija, zbijanje redova i povratak na evropsku scenu, a upravo to su ciljevi koje je Spaleti ispunio tokom dve sezone na klupi preko puta.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC