• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Komšiluk zablještao u punom sjaju (FOTO)

Autori mondo.ba Autori Siniša Stanić

Sinoć u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci RS u Banjaluci održana je promocija zbirke "Priče iz komšiluka 3" u koju je uvršteno 38 kratkih priča neafirmisanih, ali i trenutno nekih od najinteresantnijih autora iz regiona.

 Komšiluk zablještao u punom sjaju (FOTO) Izvor: Vedran Ševčuk/MONDO

Naročitu vrijednost večeri činilo je to što je na promociju u Banjaluku doputovalo veoma mnogo autora iz "komšiluka" - BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore, čiji su radovi uvršteni u zbirku. Velika većina njih je prisutnima "uživo" predstavila svoje priče, tako da se veče pretvorilo u pravu svetkovinu pisane, ali i "žive" riječi.

Promociju su vodili članovi žirija Aleksandra Savić (predsjednica Udruženja lektora RS) i Sandra Stanić (ispred kompanije m:tel), kao i novinar Monda Siniša Stanić.

Prisutni su mogli da čuju sjajne priče, o ne baš tako sjajnim temama, koje dominiraju ovogodišnjim komšijskim pričama - poput motiva ODLASKA, što "preko grane", što na "onaj svijet"... Ali, bilo je i svijetlijih priča koje su dobro zasmijale prisutne.

Publika je sa velikom pažnjom i uživanjem slušala nadahnute autore, koji su čitajući radove teško suzdržavali svoje emocije, tako da se može reći da je komšiluk sinoć u NUB RS zablještao u svom punom literarnom sjaju i ljepoti...

Promocija se produžila i nakon zvaničnog dijela jer su domaćini, zajedno sa gostima, prošetali do jednog od bezbrojnih banjalučkih lokala gdje je nastavljeno druženje u "opuštenijoj" atmosferi, do duboko u noć.

Na ovogodišnji konkurs "Priče iz komšiluka", pristiglo je preko 160 priča autora iz BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore, a prvu nagradu - štampanje i izdavanje autorske knjige osvojila je Nada Kaurin iz Zagreba za priču "Jel fino? Jel da je?", dok je drugu nagradu, tablet kompanije m:tel, osvojila Vanja Šušnjar Čanković za "Priču o konju".

Inače, ove godine za najbolje autore "Priča iz komšiluka", kao i za svoje najvjernije čitaoce portal Mondo.ba osmislio je posebnu nagradu - književnu radionicu sa poznatim piscem Miljenkom Jergovićem, koja će se održati danas (utorak 8. oktobra) u Crvenom salonu Banskog dvora u Banjaluci.

Projekat "Priče iz komšiluka" organizuje portal Mondo.ba u saradnji sa kompanijom m:tel, štamparijom Comesgrafika Banjaluka i izdavačkom kućom Imprimatur, a projekat je ove godine podržalo i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske...

Za dizajn korica ovogodišnje zbirke, baš kao i prošle godine, zaslužni su Vedran Ševčuk i Damir Omić.

Pogledajte foto galeriju...

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop