Stefano stiže u Milano, fanovi kažu #PioliOUT!

Autor:

Navijači Milana nisu zaboravili da je Stefano Pioli vodio najvećeg rivala. Na udaru Maldini, Boban, Gazidis...

Stefano stiže u Milano, fanovi kažu #PioliOUT! Foto: Guliver/Getty images/Emilio Andreoli

Katastrofalne igre Milana koštale su posla Marka Đampaola i slavni klub morao je u potragu za novim trenerom.

Uprava Milana vrlo je brzo našla rješenje u vidu Lučijana Spaletija, ali je dogovor propao  jer italijanski stručnjak nije želio da se odrekne 2.500.000 evra odštete nakon otkaza u Interu.

"Rosonerima“ nije preostalo ništa nego da posegnu za drugim rješenjem, a zanimljivo, izbor je ponovo pao na bivšeg trenera najljućeg rivala - Intera.

Italijanska "Gazzeta dello Sport“ objavila je da je klub kontaktirao Stefana Piolija koji će se danas sastati sa čelnicima Milana, ali ne očekuje ga baš topla dobrodošlica.

Ideja da Stefano Pioli preuzme Milan nije se nimalo svidjela navijačima, koji svoje nezadovoljstvo za sada izražavaju na društvenim mrežama, a hashtag #PioliOUT je trenutno najpopularniji u Italiji.

Fanovi Milana ogorčeni su na upravu, posebno na legendu kluba Paola Maldinija, koji je sada tehnički direktor, te Zvonimira Bobana, prvog čovjeka svih fudbalskih operacija.

Umjesto čestitki za rođendan, proslavljeni hrvatski fudbaler, dobio je brojne kritike, a nije pošteđen ni izvršni direktor Ivan Gazidis.

Ovom trojcu zamjera se izbor Stefana Polija, koji prema njihovom mišljenju nema dovoljno autoriteta, harizme i znanja da vodi slavni klub kakav je Milan.

Pioli je u Seriji A vodio kjevo, Bolonju, Lacio, inter i Fiorentinu, a najznačajniji uspjeh mu je to što je 2015. uveo ekipu Lacija u Ligu šampiona.

Pitanje je, međutim, koliko će akcija navijača na internetu imati rezultata.

Podsjetimo se, navijači Juventusa ljetos su "trendovali" #SarriOUT, protestujući protiv dolaska Maurisija Sarija, a ovaj italijanski stručnjak danas uspješno vodi "Staru dame".

Tagovi:

Ostale vijesti