Đoković o Izneru: "Ima jedan od najboljih servisa"

Autor:

Najbolji teniser svijeta uspješno startovao na Mastersu u Šangaju, a govorio je i o svom narednom protivniku.

Đoković o Izneru: "Ima jedan od najboljih servisa" Foto: Tanjug/Koji Sasahara

Đoković je u drugom kolu turnira u Šangaju savladao Denisa Šapovalova u dva seta, a poslije meča je iskazao zadovoljstvo svojom partijom.

„Lijepo je vratiti se. Dobar je osjećaj igrati toliko dobro kao što je bio slučaj sa mnom. Znao sam da je Denis veoma opasan igrač. Ako ima vremena, ako dobro osjeća lopticu, to može da bude težak meč", rekao je srpski teniser

"Servirao je veoma dobro, imao je visok procenat na prvom servisu i bilo je teško vraćati mu loptice u prvom setu. Bilo mi je potrebno vrijeme da se prilagodim, da počnem da čitam njegov servis malo bolje. Ali, mislim da sam servirao veoma dobro, koristio sam različite uglove. Nisam imao problema sa laktom, tako da nema razloga za brigu. Sve izgleda dobro", otkrio je Đoković dobre vijesti za njegove navijače.

Đoković je Masters u Šangaju osvojio u čak četiri navrata i to mu uliva samopouzdanje.

„Zbog istorije i rezultata na ovom turniru i generalno na azijskoj turneji, mnogo uspjeha i pobjeda koje sam ostvario tokom karijere, zapravo osjećam manji pritisak. I to je jer sam uvjeren da mogu da odigram najbolju što mogu“, rekao je prije nego što se osvrnuo na narednog protivnika, Džona Iznera.

„Džon ima jedan od najboljih servisa u istoriji tenisa, može da pobijedi svakoga ako servira kako zna, igra dobro sa osnovne linije i ubacuje voleje. Ključ je koliko ću servisa moći da vratim, što više uspijem, to ću imati bolju šansu“, zaključio je Đoković.

Okršaj Đokovića i Iznera očekuje se u četvrtak ne prije 08.00 časova.

Tagovi: