• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Njemački "Henšel kvartet" otvara "Јesenju sonatu"

Autor mondo.ba

Drugi Internacionalni muzički festival "Јesenja sonata" biće otvoren večeras u Banjaluci i trajaće do 14. oktobra, a ugostiće neka od najznačajnijih imena umjetničke muzike današnjice.

 Njemački "Henšel kvartet" otvara "Јesenju sonatu" Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba
Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Festival će obuhvatiti pet cjelovečernjih koncerata istaknutih muzičkih umjetnika koji će biti održani u velikoj Koncertnoj dvorani Banskog dvora sa početkom u 20 časova.

"Јesenju sonatu" otvoriće renomirani "Henšel kvartet" iz Njemačke - jedan od najuglednijih gudačkih kvarteta današnjice koji će imati cjelovečernji koncert.

Sutra, drugog dana Festivala predstaviće se renomirana domaća umjetnica koja je postigla zapažene rezultate na svjetskoj sceni - violinistkinja Јovana Raljić iz Banjaluke i njen gost, istaknuti pijanista i klavirski pedagog sa adresama u Austriji i Iranu Hafez Babašahi.

U subotu, 12. oktobra, biće održan koncert izuzetnog trija koji čine Edin Karamazov (lauta), Dani Bošnjak (flauta) i Aleksandar Milošev (violina).

Četvrti dan Festivala biće posvećen violončelu i klaviru, a u goste dolaze solisti sa Akademije u Novom Sadu - violončelista Marko Miletić i pijanista Mihajlo Zurković.

Zavjesu na drugi Internacionalni muzički festival "Јesenja sonata" spustiće čuvena italijanska pijanistkinja Eliza Tomelini - prva žena pijanista koja je izvela prvu verziju Listovih transcendentalih koncertnih etida iz 1838. godine u autentičnom izvođenju.

...
Izvor: catherinelan/YouTube

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop