• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pohovane kuglice od riže i sira

Autor mondo.rs

Odlično se slažu uz neku pastu ili sos...

  Isprobajte italijanski recept za pohovane kuglice od riže i sira - pravićete ih opet!

Sastojci:

Dva jaja

30 grama rendanog parmezana

Kašika suvog peršuna

¼ kašičice mlevenog bibera

Dve kašičice soli

Litar vode

Šolja bijele riže

Šolja i po prezli

Dve šolje maslinovog ulja

Priprema:

U posudi srednje veličine pomešajte jaja, sir, peršun, biber i kašičicu soli. Izmešajte, pokrijte i stavite u frižider.

U veliku šerpu nalijte litar vode, kašičicu soli i ostavite da provri. U to stavite pirinač i smanjite vatru, pa ostavite da se kuva dok ne ispari voda. Skonite sa vatre i polako u to dodajte jaja, a između svakog dodavanja brzo mešajte. Ostavite pirinač da se ohladi oko sat vremena.

Nakon toga, rukama od pirinča pravite kuglice, pa ih uvaljajte u prezle.

U dublji tiganj sipajte maslinovo ulje, zagrejte ga, pa pržite loptice – sipajte dovoljno ulja da prekrije kuglice. Kuglice su gotovo kada dobiju zlatnu boju, a nakon toga iz izvadite na ubrus da se ocedi višak ulja.

Poslužite ih tople.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Pratite Mondo.ba na FacebookuInstagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop