• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mornar prejak, Igokea "potopljena" u Baru!

Autori mondo.ba Autori mondo.me

Igokea nije imala rješenja za Nidama i ekipu Mornaru. Poslije poraza na svom terenu od Partizana, ekipa iz Republike Srpske "kapitulirala" i u Baru.

 ABA 2. kolo Mornar - Igokea Izvor: MONDO/Mladen Stojović

Dva poraza Igokee u dvije potpuno različite utakmice na startu sezone.

Ekipa Aleksandra Trifunovića, koju u njegovom odsustvu vodi pomoćnik Marko Barać, pružila je dostojan otpor Partizanu u prvom kolu, ali protiv Mornara potpuno druga slika.

Mornar je u potpunosti dominirao tokom cijelog meča dozvolivši Igokei samo jednom u trećoj četvrtini da mu priđe na pet poena zaostatka, a onda u potpunosti slomio goste iz Aleksandrovca!

MORNAR - IGOKEA 92:78 (21:13, 21:20, 23:18, 27:27)

"Ponos Bara“ je odlično otvorio meč, naročito u fazi odbrane i šutu za tri. Prvu trojku ubacio je Pulen, nakon njega dva puta Bjelica pa u 8. minutu i Nidam za prvo dvocifreno vođstvo na meču (19:9).

Nakon trojke Volera pa egzekucije Nidama nakon ukradene lopte i kontre, pa prve trojke Markote razlika je u 13. minutu podignuta i na +13 (31:18). Minut kasnije i Voler je ubacio iza 6,75 za bijeg na +16 (34:18)!

Gosti su odgovorili serijom 5-0 nakon dvije greške Barana u napadu a nakon promašenih penala Šehovića pa potom i izgubljene lopte pod košem, Von je trojkom spustio razliku na „samo“ 8 poena (36:28, 17. minut).

U završnici poluvremena Bjelica je zakucao nakon sjajne asistencije Pulena koji je potom pogodio i dva penala za bijeg Mornara na +12 (42:30).  

Barani su još bolje otvorili drugo poluvrijeme i trojkama Pulena pa Nidama u 23. minutu poveli sa 15 poena razlike (48:33) a nakon alej-lopa „trasom“ Nidam – Luković minut kasnije vratili se i na +16 (50:34).

Igokea se, međutim, ni nakon toga nije predavala i serijom 7-0 koju je zaključio Evans u 25. minutu uspjela je opet da se spusti na jednocifreni minus (50:41).

U 28. minutu gosti su serijom 8-0 (pet poena Vona pa 2+1 Evansa) u potpunosti uhvatili priključak (54:51). Minut kasnije Mornar je opet bio na dvocifrenoj razlici nakon brzometne serije Pulena i Volera 12-0 (65:51)!

Još bolje po domaćina počela je završena dionica u kojoj su Voler i Nidam dalekometnim projektilima digli razliku na 19 poena (70:51)!

Nakon toga više nije bilo povratka za ekipu Igokee pa je posljednja četvrtina prošla u slavljeničkoj atmosferi na tribinama koja je kulminirala u finišu kada su ovacijama na klupu ispraćeni Nidam i Pulen.

Glavno oružje "mornara", naravno, bile su trojke: ubacili su ih čak 17 uz procenat šuta preko 51,5 odsto!

kucanje Kliforda
Izvor: YouTube/ABA liga



DVORANA: Topolica GLEDALACA: 2,135 SUDIJE: Jakub Zamojski, Mario Majkić, Miloš Koljenšić

MORNAR: Pulen 22, Nidam 22, Šehović 2, Mugoša, Reli-Ros 2, Begić, Vujošević, Pavićević, Voler 14, Markota 11, Bjelica 12, Luković 7.

IGOKEA: Evans10, Cvetković, Talić 2, Lešić 10, Kariniauskas, Kliford 8, Stević 15, Von 13, Ilić 15, Kočić, Tomas 5

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

ne može

Ne može Igokea, svaka sezona je ista, jednostavno džaba ulaganja, kad nemaš tu podršku navijača iza sebe, taj osjećaj i naboj, iščekivanje svakog narednog duela u čitavom gradu, zajedno da se raduju, tuguju. Mornar ima, gotovo sve ijedna druga ekipa ima. Treba Igokea da shvati da to iz RS jedino može Borac imati

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC