• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi" u Litvaniji, već razmišljaju o baražu

Autor mondo.rs

Reprezentativci Srbije otputovali u Litvaniju na meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ali već svi razmišljaju o martovskom baražu.

 Orlovi u Litvaniji Baraz Liga nacija Izvor: MN PRESS

Pripreme za martovski baraž "orlova" u Ligi nacija su počele.

Za to će selektoru Ljubiši Tumbakoviću i njegovim izabranicima najbolje poslužiti kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo. Srbiji su ostale samo teoretske šanse da izbori drugo mjesto, na kojem je Portugal, tako da je osnovni motiv da "orlovi" kada počne odlučujuća borba budu uigrani i spremni.

Golman Predrag Rajković smatra da je meč sa Litvanijom idealan za pripremu.

"Očekuje nas dobro poznati protivnik, sa njima smo igrali u Ligi nacija. Svakako ćemo ići na pobedu kako bismo se pripremili za baraž u martu. Imamo još neke matematičke šanse, ali realno je da razmišljamo o baražu, da pravimo plan i taktiku za mart", rekao je Rajković pred polazak na Baltik.

Fudbaleri Srbije igraju u ponedeljak od 20.45 u Viljnusu protiv Litvanije, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine. Srbija je treća na tabeli sa sedam bodova iz pet utakmica, četiri manje od drugoplasiranog Portugala, koji je takođe odigrao pet mečeva. Ukrajina je prva sa 16 bodova, ali iz šest utakmica. Na Evropsko prvenstvo plasiraće se prve dvije ekipe.

Srbija je pre dva dana u prijateljskoj utakmici u Kruševcu pobedila Paragvaj sa 1:0.

"To je bila dobra provjera, Paragvaj je dobra ekipa. Igrali smo dobro, pojačali smo ritam sa igračem više i na kraju pobedili, što je važno za atmosferu. Dobra je atmosfera, svi se dobro slažemo i do marta ćemo napraviti da to bude savršeno. Iz dana u dan je sve bolji rad sa novim selektorom, još se uigravamo", naveo je Rajković.

Upitan o tome ko će biti prvi golman, Rajković je rekao da trojica golmana bore za mesto u timu, a da će selektor Ljubiša Tumbaković donijeti odluku.

"Nadam se da ću ja braniti u Viljnusu. Biće teško jer se igra na vještačkoj podlozi. Nadam se da ćemo biti spremni, daćemo maksimum da dobijemo utakmicu. Imamo kvalitet da odemo na Evropsko prvenstvo, to zaslužujemo. Spremamo se, radimo na tome, svi vjerujemo da možemo da napravimo to", rekao je Rajković.

Reprezentativac Stefan Mitrović rekao je da ekipa u odličnoj atmosferi odlazi u Litvaniju.

"Maksimalno ozbiljno smo odigrali utakmicu protiv Paragvaja, što je veoma bitno, uhvatili smo kontinuitet pobjeda i sutrašnja utakmica je važna za taj kontinuitet. Očekujem tešku utakmicu, uslovi za igru su malo drugačiji pošto se igra na veštačkoj travi. Biće teško ali mislim da našim kvalitetom možemo da ostvarimo još jednu pobjedu i da se što bolje pripremimo za sljedeće okupljanje", naveo je on.

Mitrović je rekao da ekipa dobro sarađuje sa novim selektorom.

"Polako shvatamo njegove zahtjeve, tek je drugo okupljanje. Možda igra protiv Paragvaja nije bila kao što se očekivalo i mi smo očekivali bolju igru. Matematički smo još u igri za plasman, ali treba biti realan i spremati se za baraž. U Portugalu smo propustili šansu, baraž je velika šansa za nas i treba da se usredsredimo na to", dodao je on.

Žrijeb za baraž održaće se u novembru.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC