• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea iz "autobusa" startovala pobjedom!

Autor mondo.ba

Košarkaši Igokee zabilježili su pobjedu u Vogošći rezultatom 66:73 (10:18, 21:13, 18:18, 17:24) na startu nove sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Nakon subotnjeg poraza u Baru od Mornara u ABA ligi, Igokea je u nedjelju uveče zabilježila pobjedu u prvenstvu Bosne i Hercegovine na gostovanju u Vogošći. 

Iako je meč počeo sa zakašnjenjem zbog saobraćajne gužve u koju su upali košarkaši Igokee, odlično su počeli gosti i praktično iz autobusa u prvom periodu stekli osam poena razlike nošeni Daliborom Ilićem.

Međutim, u drugoj četvrtini, domaćin je prvenstveno zahvaljujući kapitenu Muji Tuljkoviću uspio da se konsoliduje i stigne do izjednačenja prije odlaska na odmor u poluvremenu (31:31).

"Igosi" su većim dijelom trećeg kvartala imali prednost od pet-šest poena, ali je Vogošća čvrsto držala priključak, pa se u odlučujućih 10 minuta ušlo sa neriješenim rezultatom 49:49.

Ipak, izabranici Aleksandra Trifunovića, koje u njegovom odsustvu vodi pomoćnik Marko Barać nisu dozvolili iznenađenje u posljednjoj četvrtini, iako se do samog kraja vodila veoma izjednačena borba.

Igokea je trojkom Srđana Kočića i pogocima s linije slobodnih bacanja Dalibora Ilića stigla do "plus četiri" u posljendnjih 30-ak sekundi (66:70), a onda iskusno trojkom Kinana Evansa u finišu ovjerila prvu pobjedu u novoj sezoni šampionata BiH.

Najefikasniji kod Aleksandrovčana bio je Dalibor Ilić sa 21 košem, dobru podršku imao je u Kinanu Evansu (14), dok su u vogošćanskom taboru trojica igrača imala dvocifren košgeterski učinak - Haris Genjac (15), Mujo Tuljković (12) i Ensar Ćatić (10).

Ranije su odigrane i ostale utakmice prvog kola prvenstva BiH, a pobjede su upisale i ekipe Mladosti iz Mrkonjić Grada, Bratunca i Kaknja, kao i Leotara odnosno aktuelnog šampiona Širokog.

Mrkonjićani su savladali Slobodu rezultatom 98:90, iako su Tuzlaci odavno počeli sezonu nastupima u regionalnoj Drugoj ABA ligi.

Najbolji pojedinci u taboru Mladosti bili su Stefan Mijović sa 16 poena, a dvocifreni učinak imali su Dragan Đuranović (12), Aldin Mufizović i Aleksa Birovljev sa jednim košem manje.

Kod Slobode najefikasniji je bio Vladimir Tomašević sa 17 pogodaka.

Zahvaljujući odličnoj partiji Gorana Vučevića, koji je postigao 23 poena, Bratunac je savladao Promo u Donjem Vakufu (74:85), dok je Kakanj savladao Čapljinu (82:75) na krilima dobre partije Harisa Ćurevca, koji je zabilježio 21 pogodak.

Kod gostiju iz Čapljine prvo ime utakmice bio je Milan Lužaić sa 22 koša.

Široki je odbranu titule prvaka započeo pobjedom nad hercegovačkim rivalom Zrinjskim u Mostaru (83:98), a do trijumfa ekipu sa "Pecare" nosio je Mateo Čolak sa 21 poenom, dok je tri više u poraženim "plemićima" uknjižio Krsto Bjelica.

Sarajevski Sparsi su s druge strane izgubili od Leotara u Trebinju (74:65) zahvaljujući Marku Rikalu, koji je ubacio 23 poena. Najbolji kod Sarajlija bio je Adin Vrabac sa 15 pogodaka.

Liga BiH, prvo kolo:

Vogošća - Igokea 66:73
Kakanj - Čapljina 82:75
Mladost MG - Sloboda 98:90
Promo - Bratunac 74:85

Subota

Zrinjski - Široki Brijeg 83:98
Leotar - Spars 74:65

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC