• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grci poručuju: Od starta na pobjedu protiv BiH

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Očekuje nas teška utakmica u kojoj će se sastati dva različita tima, sa različitim ambicijama", rekao je Holanđanin rođen u Kanadi Džon van't Ship, selektor fudbalske reprezentacije Grčke.

 Grci najavljuju pobjedu protiv BiH Izvor: Anadolija/Denis Zuberi

"Očekuje nas teška utakmica u kojoj će se sastati dva različita tima, sa različitim ambicijama", rekao je Holanđanin rođen u Kanadi Džon van't Ship, selektor fudbalske reprezentacije Grčke, te dodao:

"BiH ima šanse da se kvalifikuje na EURO 2020, dok mi pravimo novi tim. Želimo ostati u ritmu kao u meču prije dva dana sa Italijom u Rimu. Uprkos porazu (0:2) igrali smo bolje, ali protiv BiH pokušaćemo se poboljšati kako u odbrani, tako u napadu. Nastojaćemo učiniti meč teškim za kvalitetnu Bosnu i Hercegovinu."

Na pitanje da li će se kao u Rimu, i protiv BiH Grčka uglavnom fokusirati na odbranu, van't Ship je odgovorio:

"Drugačiji protivnici. Italija je odlična, ima sve pobjede i kvalifikovala se na EURO 2020. Za sutra se spremamo da pokušamo odigrati opet dobro u odbrani. Međutim, protiv BiH težićemo dodatnoj agresivnosti, ali i željeti više kontrolisati posjed lopte. Vjerujem da će neki naši igrači pokazati novu snagu i samopouzdanje koje smo stekli u Italiji."

Izvor: Anadolija/Denis Zuberi

Anastasios Bakasetas, fudbaler turskog Alanijaspora i reprezentativac Grčke nije bio diplomata poput selektora Van't Shipa, te je reprezentativcima BiH poslao jasnu poruku:

"Imamo dobre igrače. No, istina, u zadnje vrijeme nam ne ide kao kolektivu. U Italiji smo napravili dobar korak, iako smo izgubili. Trebamo slijediti plan trenera i od prvog minuta sutra krenuti ka cilju, da osvojimo tri boda. Dakle, želimo pobijediti."

Utakmica osmog kola grupe J kvalifikacija za EURO 2020 Grčka - BiH igra se u utorak, 15. oktobra, na Olimpijskom stadionu "Spiros Luis" u Atini od 21.45 sati po lokalnom, odnosno 20.45 po našem vremenu.

Osim susreta u Atini, u istoj grupi sutra se u Helsinkiju od 18 sati sastaju Finska - Jermenija, te od 20.45 u Vaducu Lihtenštajn - Italija.

Poslije sedam odigranih kola, Italija, koja je već osigurala nastup na narednom Evropskom prvenstvu, prva je u grupi J sa maksimalnim 21 bodom. Slijede Finska 12, Jermenija i BiH po 10, Grčka pet, te Lihtenštajn sa dva osvojena boda.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC