• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ronaldo je dao 700 golova, ali OVO nekima smeta: 113 pogodaka sa penala!

Autor mondo.rs

Povod za omalovažavanje je udarac sa "belog kreča", iako je po mišljenju mnogih fudbalera to jedna od najstresnijih stvari u ovom sportu.

Kristijano Ronaldo nastavlja da ruši rekorde i u "ozbiljnim" godinama.

Legendarni portugalski napadač u porazu svoje reprezentacije od Ukrajine (2:1), u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, postigao je 700. pogodak otkako je profesionalno počeo da igra fudbal, što je podatak s kojim malo ko može da se pohvali...

Na "večnoj" listi strelaca sada je na šestom mestu, pa su još samo odabrani ispred njega. 

To su Gerd Miler sa 735 pogodaka, potom Ferenc Puškaš (746), Pele (767), iako se on lično ne bi složio s ovom brojkom pošto je prema njegovom proračunu (prijateljske, pripremne i revijalne utakmice) dao više od 1.000 golova, Romario (772) i Jozef Bican (805).

S obzirom na to da se kod Ronalda ne primećuje pad u igri, nije nemoguće da neke od ovih igrača, zašto ne i sve, ne preskoči do kraja karijere.

Ipak, i pored toga ima zamerki na njega...

Pojedinim navijačima na društvenim mrežama zasmetao je podatak da je Kristijano od pomenutih 700 golova - veliki broj, čak 113 - postigao sa "bele tačke", smatrajući te golove irelevantnim za konačni skor.

Sa tim se fudbaleri sigurno ne bi složili pošto su promašaji sa "najlakše pozicije" obeležili mnogobrojne karijere, a jasno je koliko stresa i pritiska nosi sa sobom ovaj udarac.


Zanimljivo je da je Ronaldo 442 gola dao desnom, 129 levom nogom, dok je neverovatan i šut glavom - 127 pogodaka. Vredna isticijanja je i informacija da je postigao čak 55 golova iz slobodnog udarca, pa svakako pripada samom "kremu fudbala" kada su oni u pitanju.

Rekord češkog napadača Bicana ipak nije rekord na koji se najviše namerio, pošto pre svega želi da "sruši" Alija Daeija po broju golova koje je jedan igrač dao za reprezentaciju.

I nije mu daleko, sada je CR7 na 95, a Iranac je završio karijeru sa 109.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC