• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO Tim kola: Bodirogina rampa Slaviji

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Golman Podrinja najzaslužniji što se tim iz Janje sa gostovanja u Istočnom Sarajevu vratio neporažen. Zoran Marić sa Krupom grabi ka Premijer ligi BiH.

 MONDO Tim kola 10. kolo Prve lige RS Borisa Bodiroga igrac kola najbolji Slavija Podrinje 0 0 Izvor: MONDO

Drugi vikend zaredom najbolji igrač kola Prve lige Republike Srpske dolazi iz Podrinja.

Očigledno da, dolaskom na klupu Muhameda Jusufovića, neki novi vjetrovi duvaju u timu iz Janje, koji je u posljednja dva kola u gostima osvojio četiri boda, a u prethodnih osam kola ukupno pet!

Proteklog vikenda Podrinje je u Istočnom Sarajevu odigralo 0:0 protiv Slavije, a najzaslužniji što je bod otputovao za Semberiju bio je iskusni čuvar mreže Boriša Bodiroga, koji je ukrotio sve pokušaju domaćih.

MONDO Tim kola: Došlo obradovao Podrinje i Janju

Mogli su gosti i do slavlja na teškom gostovanju, ali je u finišu meča prečka zaustavila šut Stefana Janjića. U timu podrinja istakao se i Nemanja Živković, koji je pružio odličnu partiju na oba dijela terena, te se zasluženo našao među 11 najboljih igrača na prvoligaškim terenima.

Siguran gostujući trijumf upisao je lider prvenstva.

Krupa je sa 3:1 porazila banjalučki Željezničar, te tako nakon duela na "Predgrađu" stekla velikih pet bodova prednosti ispred prijedorskih "rudara".

Najzapaženiji pojedinac susreta bio je napadač Jovo Lukić, koji je već u šestom minutu postigao vodeći gol za goste, što mu je bio peti pogodak u sezoni. Veliku pomoć sa bočnih strana imao je od Nikole Mandića i Marka Golubovića, koji su takođe tresli mrežu Banjalučana, dok je u posljednjoj liniji još jednom dominantan bio Josip Miketek.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Četa Zorana Marića, koji je naš trener 10. kola Prve lige Republike Srpske, zabilježila je osmi uzastopni trijumf i sigurnim korakom grabi ka Premijer ligi BiH, odakle je ispala na kraju prošle sezone.

Golom prekaljenog defanzivca Borisa Raspudića, Kozara je slavila u duelu sa Alfa Modričom.

Sve tri pogotka na meču viđena su u drugom poluvremenu. Domaći su poveli, gosti uspjeli da izjednače iz penala, ali je Raspudić u finišu zatresao protivničku mrežu i svoj tim vinuo na treće mjesto prvoligaške tabele.

Raspoložen u redovima Gradiščana bio je Nemanja Gavrić, koji je pred sami kraj susreta imao priliku za trijumf Kozare učini ubjedljivijim, ali je njegov udarac uspio da odbrani golman Modričana.

Iznenađenje kola priredilo je Jedinstvo, koje je pred svojim navijačima uspjelo ostati neporaženo u duelu sa favorizovanim Rudar Prijedorom.

Meč na stadionu Lokomotive u Brčkom okončan je bez pogodaka, a ponovo je u dresu Brčaka dominirao kapiten Mirzet Buljubašić. Iako se Kemal Hasikić nije upisao u strijelce, bio je stalna prijetnja po gol "rudara", te se i on našao u odabranom društvu.

TABELA - 10. KOLO:

6 bodova - Miloš Perović (Tekstilac), Ozren Perić (Alfa Modriča), Nemanja Pekija (Rudar Prijedor),
5 - Mirza Hamzabegović (Rudar Prijedor),
4 - Milovan Novaković (Kozara), Boriša Bodiroga (Podrinje),
3 - Mitar Trifković (Alfa Modriča), David Čolić (Željezničar), Željko Mitrović, Mirzet Buljubašić (Jedinstvo), Vučina Šćepanović (Slavija), Stefan Milojević (Tekstillac), Dragan Došlo, Stefan Janjić (Podrinje), Nikola Dujaković, Igor Makitan, Jovo Lukić, Josip Miketek, Nikola Mandić (Krupa), Boris Raspudić, Nemanja Gavrić (Kozara),
2 - Dušan Marić, Dragan Jolović, Dejan Plisnić (Tekstilac), Kerim Palić, Miladin Filipović, Marko Golubović (Krupa), Dino Kalesić, Milan Šikanjić, Bojan Burazor, Novica Petrović (Rudar Prijedor), Danilo Teodorović (Željezničar), Aleksandar Pušara, Nikola Bjeloš (Slavija), Ostoja Šaula (Željezničar),
1 - Asmir Avdukić, Nedeljko Crnomarković, Igor Kuzmanović, Nikola Kuprešak (Željezničar), Slađan Stupar (Tekstilac), Andrej Pavlović, Ognjen Jaćimović (Rudar Prijedor), Aco Đokić, Nemanja Živković (Podrinje), Joco Stokić, Bojan Tripić, Goran Lukić, Zoran Blagojević, Stefan Trivan (Alfa Modriča), Srboljub Jandrić, Draško Lolić (Kozara), Rade Bojanić, Dejan Bjeloš, Marko Marković (Slavija), Bojan Puzigaća, Lazar Nikolić, Stojan Maksimović (Krupa), Cvijetin Pavić, Kemal Hasikić (Jedinstvo).

TABELA - TRENERI:

3 boda - Zoran Marić (Krupa),
2 - Igor Janković (Rudar Prijedor), Danimir Milkanović (Tekstilac), Zoran Ćurguz (Željezničar),
1 - Muhamed Jusufović (Podrinje).

LISTA STRIJELACA:

6 golova - Nikola Bjeloš (Slavija),
5 - Bojan Burazor (Rudar Prijedor), Jovo Lukić (Krupa),
4 - Miloš Perović (Tekstilac), Danilo Teodorović, Igor Kuzmanović (Željezničar), Nikola Dujaković (Krupa),
3 - Stefan Janjić (Podrinje), Slađan Stupar, Stefan Milojević (Tekstilac), Dino Kalesić, Milan Šikanjić (Rudar Prijedor), Ozren Perić (Alfa Modriča), Marko Golubović, Nikola Mandić (Krupa)...

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

PRVA LIGA RS - 10. KOLO:

Kozara - Alfa Modriča 2:1 (0:0)
/Lolić 60, Raspudić 84 - Stokić 81 pen/

Slavija - Podrinje 0:0

Jedinstvo - Rudar Prijedor 0:0

Željezničar - Krupa 1:3 (0:3)
/Kuzmanović 80 - Lukić 6, Golubović 30, Mandić 45/

Slobodna ekipa: Tekstilac

TABELA: Krupa 25, Rudar Prijedor 20, Kozara 14, Alfa Modriča 10, Slavija 10, Podrinje 9, Željezničar 8, Tekstilac (-1) 8, Jedinstvo 7.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC