• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Da mostarski derbi ostane praznik sporta!"

Autori mondo.ba Autori Fena

Meč između Veleža i Zrinjskog igra se u subotu sa početkom u 15 časova.

Utakmicama 13. kola predstojećeg vikenda biće nastavljena fudbalska Premijer liga Bosne i Hercegovine, a osim derbija ''starih rivala'' Sarajeva i Čelika, pažnju javnosti privlači još jedan derbi.

Radi se o okršaju Veleža i Zrinjskog, a ova utakmica biće odigrana u subotu sa početkom u 15 časova na stadionu ''Rođeni'' u Vrapčićima.

Domaćin i povratnik u elitni rang bh. fudbala zauzima deseto mjesto na tabeli uz 12 bodova, dok su ''plemići'' na mjestu broj 5, uz osam bodova više od subotnjeg rivala.

Pred ovaj meč, danas je u organizaciji Sportskog saveza Grada Mostara održana konferencija za novinare, na kojoj se predstavnicima medija obratio predsjednik Upravnog odbora ovog tijela Senad Kevelj, koji vjeruje da će predstojeći duel dva mostarska premijerligaša biti praznik fudbala.

''Značaj i važnost gradskog derbija između Veleža i Zrinjskog velika je za ove klubove, grad Mostar i uopšte sport u Hercegovini, a prioritet je da taj dan bude dan sporta, druženja i lijepe igre'', rekao je Kevelj, te dodao:

''Samim tim i važnost odigravanja ove utakmice je velika, a najvažnije je da sve protekne u najboljem redu, ali i da pobijedi bolji. To je ono čime treba da se vodimo kada je sport u pitanju'', mišljenja je Kevelj.

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Grada Mostara Božo Ćorić istakao je da je "bogatstvo jednog grada u sportskom smislu da ima derbi".

''Nadam se kako će biti preduzete sve organizacione i sigurnosne mjere da ovaj derbi bude i ostane praznik sporta kao što je to i ranije bilo te pozivam policiju, ali domaći i gostujući klub da učine sve kako bismo to i realizovali. Grad Mostar će sa svoje strane pomoći finansijski jer ovo iziskuje dodatne troškove i domaćinu i gostujućim navijačima'', kazao je Ćorić.

Policijski inspektor i rukovodilac osiguranja gradskog derbija između Veleža i Zrinjskog Igor Bjelogrlić naglasio je da će Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona imati dovoljan broj snaga kako bi se svakome osigurala sigurnost prilikom dolaska i odlaska s ovog sportskog događaja.

''Mostarska policija ima iskustva u organizaciji ovakvih događaja tako da ćemo imati dovoljan broj snaga da svi budu sigurni prije, za vrijeme i nakon ovog sportskog događaja. Zatražićemo određen broj policijskih snaga i iz drugih kantona te pozivam na fer i korektno ponašanje navijača, ali i svih ostalih učesnika ovog gradskog derbija. Svako ponašanje koje ne bude priličilo korektnom navijanju biće sankcionisano u skladu sa zakonom'', naveo je Bjelogrlić.

Portparol šestostrukog šampiona Bosne i Hercegovine Mario Pandža siguran je da će svi akteri uključeni u ovaj događaj odraditi svoj dio posla te da će se navijači ponašati kako treba, odnosno da će sve proći u najboljem mogućem redu.

''Bili smo svjedoci da je prije dva mjeseca derbi pod Bijelim brijegom prošao bez ikakvih incidenata i da se nakon utakmice pričalo samo o fudbalu, a nadam se da će tako biti i ovog puta'', kazao je Pandža, čije stavove dijeli i prvi čovjek Veleža Šemsudin Hasić.

Prvi ovosezonski meč ova dva rivala odigran je 28. jula, kada je Zrinjski trijumfovao rezultatom 1:0, zahvaljujući autogolu kapitena Veleža Denisa Zvonića.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC