• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Grčka - BiH uživo, prenos kvalifikacije za EURO 2020 Nova BH
 Grčka - BiH uživo, prenos kvalifikacije za EURO 2020 Nova BH

Šehić i sreća nisu mogli spasiti BiH! Na kraju autogol za nokaut u Atini!

Bosna i Hercegovina je poražena od Grčke (2:1) iako je zaslužila da izgubi mnogo ubjedljivije na sablasno praznom Olimpijskom stadionu "Spiros Luis" u Atini. "Zmajevima" je ostala šansa za plasman na EURO 2020 samo kroz baraž Lige nacija

Kako su "zmajevi" poletjeli protiv Finske, tako su bolno prizemljeni u Atini!

GRČKA - BiH 2:1 (1:1)

Iako su imali imperativ pobjede, izabranici Roberta Prosinečkog praktično nisu ništa pokazali protiv "nemotivisanih" Grka, kojem je jedini motiv bio fudbalsko dokazivanje.

A "heleni" su dokazali da su u svim segmentima nadigrali selekciju BiH uprkos sablasno praznom Olimpijskom stadionu "Spiros Luis", na kojem se više čula pjesma bh. navijača nego Grka.

Stvorili su Grci sijaset prilika, pogađali stative i da nije bilo večeras odličnog golmana Ibrahima Šehića, BiH bi se vratila kući sa dupke napunjenom mrežom.

Domaćin je poslije početnog ispitivanja snaga poveo u 30. minutu nakon lijepe akcije u kojoj je "ispala" gotovo kompletna odbrana "zmajeva", a rutinski egzekuciju završio Vangelis Pavlidis.

Da je Bakakis par minuta kasnije bio precizniji poslije nove brze akcije Grka, odnosno da Šehić nije bio posebno dobro raspoložen, domaćin bi već tada završio priču i praktično riješio pitanje pobjednika, kad je uslijedilo izjednačenje.

Defanzivac Arsenala Sead Kolašinac probio je po lijevoj strani i centrirao, a u kaznenom prostoru se odlično snašao napadač Dinama Amer Gojak i pogodio za izjednačenje i sa rezultatom 1:1 se otišlo na odmor.

Suvišno bi bilo pominjati sve prilike koje su u nastavku stvorili Grci i koliko toga je odbranio Šehić, a kad ni on nije mogao ništa, stativa je spašavala "zmajeve", prvo u 60, a potom i 75. minutu nakon udaraca rezerviste Jorgosa Masurasa i Konstantinosa Stafilidisa.

Tad se rodio tračak nade kod navijača "zmajeva" zbog poznatog fudbalskog pravila da će uslijediti kazna zbog propuštenih grčkih prilika i da će BiH postići gol do kraja.

U samom finišu fudbaler BiH doduše jeste postigao pogodak, ali je pogodio pogrešnu mrežu! Adnan Kovačević je postigao gol u 88. minutu za pobjedu Grčke, koja je bila više nego zaslužena.

S obzirom da je Finska rutinski slavila protiv Jermenije (3:0), napravila je razliku od pet bodova i već u novembarskom prozoru protiv Lihtenštajna će zasigurno "ovjeriti" prolaz, dok će BiH ostati jedina šansa da kroz baraž Lige nacija u martu osigura nastup na šampionatu Evrope.

GRČKA: Paschalakis, Bakakis, Bakasetas, Cacidiakos, Galanopulos, Janulis, Kurbelis, Limnios (od 84. minute Fetfacidis), Mentalos (od 60. minuta Masuras), Pavlidis (od 71. minuta Donis), Stafilidis.

BiH: Šehić, Kvržić, Kovačević, Bičakčić, Kolašinac, Cimirot (od 46. minuta Jajalo), Sarić (od 63. minute Duljević), Pjanić, Hajrović, Gojak, Hodžić (od 71. minuta Bajić).

Grupa J

Finska - Jermenija 3:0 (1:0)

Grčka - BiH 2:1 (1:1)

Lihtenštajn - Italija 0:5 (0:1)

Tabela: Italija 24, Finska 15, Jermenija 10, BiH 10, Grčka 8, Lihtenštajn 2.

22:59

KRAJ!

22:59

Igraće se još četiri minuta

90. minut - Četiri minuta nadoknade.

22:34

GOOOL! Ovo je kraj nade za BiH

88' Grčka je ipak uspjela da postigne novi pogodak i praktično zapečati sudbinu BiH u ovim kvalifikacijama. Strijelac je bio Adnan Kovačević, koji je nespretno reagovao u kaznenom prostoru i pogodio vlastitu mrežu. Ništa nije mogao ni večeras sjajni Ibrahim Šehić - 2:1.

22:19

Druga stativa!

75' Ponovo je okvir gola spasio BiH! Ovog puta, nakon "bombe" Konstantinosa Stafilidisa sa 25 metara. Hoće li Grci zažaliti zbog ovih brojnih propuštenih prilika?

22:16

Stativa ali bio je faul, pa posljednja izmjena Prosinečkog

70' Stativa je sada spasila Grke, međutim dosuđen je faul, tako da gol ne bi bio priznat i da je lopta ušla u mrežu nakon udarca Adnana Kovačevića. Posljednja izmjena Prosinečkog, umjesto Armina Hodržića u igri je Riad Bajić. Promjena napadača.

22:12

Šehić je najbolji igrač BiH

66' Ibrahim Šehić je odbranio i treću stopostotnu šansu Grka u drugom poluvremenu. Samo zbog sjajnog golmana "zmajevi" nisu u debelem deficitu u Atini.

22:08

Robi je sve karte bacio u napad!

63' Selektor BiH Robert Prosinečki je izvršio novu izmjenu i umjesto Elvisa Sarića u vatru gurnuo Harisa Duljevića, koji je mnogo ofanzivniji. 

22:05

Stativa je sada saveznik Šehića

60' Samo što je ušao u igru Jorgos Masuras je pogodio stativu! praktično u prvom kontaktu s loptom. Na terenu je umjesto Mantalosa. Sreća za Šehića i "zmajeve". 

22:03

Šehić opet spasio BiH!

56' Grci su polako preuzimali inicijativu u nastavku i poslije greške Adnana Kovačevića, koji je izgubio loptu na nekih 30-ak metara, stvorili novu stopostotnu šansu. Međutim, udarac Petrosa Mantalosa u sami ugao maestralno je zaustavio Ibrahim Šehić i spasio BiH novog "minusa".

21:59

Nastavljen meč, Prosinečki mijenjao

46' Nastavljen je susret u Atini, selektor BiH je u svlačionici ostavio Gojka Cimirota, a u igru poslao Matu Jajala. 

21:38

Poluvrijeme 1:1

Grci su imali više od igre i nekoliko zrelijih prilika, ali se na odmor otišlo neriješenim rezultatom. Poveo je domaćin u 30. minutu pogotkom Vangelisa Pavlidisa, a uzvratio je samo šest minuta kasnije Amer Gojak. 

21:37

Kovačević!

42' Adnan Kovačević je nekako uspio da izblokira udarac Mantalosa, koji se našao u stopostonoj prilici i praktično spriječi novo vođstvo "helena". 

21:26

GOOOL! Izjednačenje, Gojak!

36' "Zmajevi" su samo nekoliko minuta poslije primljenog gola uspjeli da izjednače - poslije prodora Seada Kolašinca po lijevoj strani i centaršuta, odlično se snašao Amer Gojak i rutinski pospremio loptu u mrežu - 1:1.

21:24

Šehić!

33' Golman BiH je odbranom udarca iskosa Bakakisa spasio "zmajeve"! Da su Grci poveli sa 2:0 napravili bi ogroman korak ka pobjedi.

21:21

GOOOL! Grci vode

30' Ispala je kompletna odbrana "zmajeva", pa su domaći u tri poteza doveli Vangelisa Pavlidisa u mat poziciju, a on je lijepo plasirao loptu u malu mrežu - 1:0.

21:12

"Princ sa Neretve" je uz BiH

25' Dušan Bajević, kojeg je sinoć u Vilnjusu sa vječne liste strijelaca skinuo golgeter Srbije Aleksandar Mitrović, došao je da podrži "zmajeve" i uživo posmatra utakmicu u Atini.

21:09

Tvrda, rovovska borba

20' Igra se odvija uglavnom između dva kaznena prostora, Grci su nešto agilniji po desnoj strani, ali je BiH stvorila dosad jednu, ali vrijednu priliku, koju nije iskoristila. 

21:00

Šansa za "zmajeve"!

12' Probao je Zoran Kvržić, pa Amer Gojak, pa onda i Armin Hodžić u istom napadu, ali su Grci uspjeli nekako da se odbrane! 

20:55

Grci opasniji u uvodnim minutama

6' Selekcija Grčke boje je ušla u utakmicu i u nekoliko navrata stvorila višak po desnoj strani, ali nije bilo opasnosti za Šehića. S druge strane, BiH dosad nije uspjela da poveže redove, ali je izvela jedan korner preko Miralema Pjanića. Međutim, šanse za pogodak nije bilo. 

20:49

Počeo je meč, srećno "zmajevi"

1' Sudija Feliks Cvajer dao je znak za početak utakmice. Grci su odmah zaprijetili brzom tranzicijom, koju je pravovremenim istrčavanjem zaustavio golman BiH Ibrahim Šehić.

20:34

"Azuri" gostuju u Lihtenštajnu

U istom terminu u Vaduzu, izabranici Roberta Manćinija, koji su već osigurali plasman na EURO 2020. gostuju ekipi Lihtenštajna.

20:32

Gdje su Grci?

Sablasno prazan stadion "Spiros Luis" dočekaće "zmajeve...

20:31

UKRATKO

SASTAVI

učitaj još +

UKRATKO

BiH: Šehić, Kvržić, Kovačević, Bičakčić, Kolašinac, Cimirot, Sarić, Pjanić, Hajrović, Gojak, Hodžić.

učitaj još +

UKRATKO

GRČKA: Pashalakis, Bakakis, Stafilidis, Bakasetas, Galanopulos, Pavlidis, Čatzidiakos, Limnios, Mantalos, Kurbelis, Janulis.

učitaj još +

UKRATKO

"Zmajevi" nisu nikad pobijedili u Atini, a samo jednom u Zenici uspjeli da polože na pleća nezgodne "helene" u 10 međusobnih mečeva.

učitaj još +

UKRATKO

učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije