• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi poraz "zmajića" - Nijemcima tri boda u Zenici

Autor mondo.ba

Mlada njemačka reprezentacija opravdala ulogu favorita i trijumfovala u Zenici rezultatom 0:2 u utakmici trećeg kola kvalifikacija za plasman na EURO 2021

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras na stadionu ''Bilino polje'' od Njemačke rezultatom 0:2 u utakmici trećeg kola kvalifikacija za EURO 2021, koje se održava u Mađarskoj i Sloveniji.

Večerašnji neuspjeh prvi je Marinovićevog tima, koji je u prva dva meča savladao Moldaviju (4:0) i remizirao sa Belgijom (0:0).

BIH - NJEMAČKA 0:2 (0:1)
/Kilijan 29, Nmeča 79/

Tim koji kao trener predvodi proslavljeni golgeter Njemačke Štefan Kunc diktirao je tempo tokom većeg dijela meča, te kontrolisao posjed lopte, "pletući" malo po malo mrežu oko gola Vladana Kovačevića, koji je, s obzirom na takvu igru mladih Nijemaca, kapitulirao u 29. minutu, kada je matirao defanzivac Padeborna Luka Kilijan.

Međutim, Kovačević je u posljednjem minutu prvog poluvremena spasio svoj tim i većeg minusa, odbranivši udarac Verderovog Johanesa Egeštajna.

Sa druge strane, izabranici nekadašnjeg trenera banjalučkog Borca Vinka Marinovića osmjelili su se, nakon primljenog gola u nekoliko navrata, da krenu ka golu Markusa Šuberta, ali je izostala koncentracija (ili bolje reći završni pas) u ključnim trenucima.

Najbliže pogotku, Marinovićev tim bio je u 78. minutu, kada se Zinedin Mustedanagić na lijevoj strani namjestio na udarac, ali potom poslao loptu tik pored lijeve stative gostujućeg gola.

Već u narednom napadu, njemački državni tim udvostručio je prednost - centrirao je Mergim Beriša, koji je u igru ušao samo dva minuta ranije, i pronašao na pravom mjestu Lukasa Nmeču, kojeg je Kunc poslao na teren već od početka drugog poluvremena.

Narednu kvalifikacionu utakmicu ''zmajići'' će odigrati 19. novembra na gostovanju Velsu.

Inače, na kontinentalnoj smotri 2021. godine nastupiće devet pobjednika kvalifikacionih grupa i najbolja drugoplasirana ekipa, dok će preostalih osam timova koji zauzmu drugo mjesto nastupiti u baražu.

Sigurnim učešćem na turniru mogu da se pohvale Mađarska i Slovenija – domaćini takmičenja.

BiH - Njemačka 0:2
/Kilijan 29, Nmeča 79/

BiH: Kovačević, Šabanović, Šerbečić, Miličević, Mustedanagić, Danilović, Demirović, Čavar, Hadžić, Mujakić, Bojo.

Njemačka: Šubert, Šloterbek, Handverker, Sera, Ozkan, Kilijan, Hek, Fajn, Janelt, Baku, Egeštajn.

TABELA: Njemačka 6, BiH 4, Moldavija 3, Vels 3, Belgija 1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC