• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saša Đorđević: Zašto više nisam selektor i kako sam ubijedio Tea da dođe

Autor mondo.rs

Doskorašnji šef struke "orlova" objasnio je italijanskim novinarima svoje važne odluke - da ode iz reprezentacije i da dovede Miloša Teodosića.

 Aleksandar-Sasa-Djordjevic-o-reprezentaciji-i-Milosu-Teodosicu Izvor: MONDO/STEFAN STOAJNOVIĆ

Posljednja utakmica Srbije na Svjetskom prvenstvu u Kini bila je i posljednja za "orlove" pod vođstvom Aleksandra Saša Đorđevića. Iako to nije bilo nagovještavano, "Sale Nacionale" je u nekoliko minuta ispričao da je vrijeme za rastanak, za nove epizode i napustio konferenciju, boreći se sa emocijama.

Te septembarske večeri u Pekingu nije bilo vremena, ni prilike za dodatna pitanja, ali je legenda srpske košarke ove sedmice u intervjuu za italijanske medije govorio o svom napuštanju reprezentacije poslije šest godina.

Prema njegovim riječima, sada želi da svu energiju usmjeri ka Virtusu, sa kojim je uspješno počeo sezonu

"Riječ je o veoma ozbiljnom zadatku i potreban je ogroman trud. Nacionalna selekcija, dupli angažman, oduzimali su mi dosta energije, jer sam po prirodi autokritičan i veoma zahtjevan prema meni samom. Bio sam dugo selektor i došlo je vrijeme za promjenu. Bilo mi je teško da donesem tu odluku, ali je moralo tako", rekao je Đorđević za "Tutosport", a prenio je "Mozzart sport".

Takođe, Đorđević je otkrio i koje argumente je koristio da ubijedi Miloša Teodosića da poslije NBA epizode nastavi karijeru u Italiji.

"Rekao sam mu da su velika imena prošla preko ovog parketa u Bolonji. Objasnio sam mu šta Bolonja kao košarkaški grad može da pruži, kakvi su ovdje strast i glad za košarkom. Ovdje sam proveo dvije najljepše godine karijere, gledajući iz ugla emocija".

MILOS TEODOSIC, novi kosarkas Virtusa, na predstavljanju novinarima i navijacima. Bolonja, 17.07.2019. foto: MN press / mc Kosarka, Virtus Bologna
Izvor: MN PRESS, Massimo Ceretti/Ciamillo - Castoria



Na pitanje da li je bilo momenata kada je pomislio da Teo neće doći, Đorđević je odgovorio...

"Znate kako, postoje agenti koji kažu igraču da mu je transfer dogovoren i da je novac spremljen da pređe na njegov bankovni račun. On je želio da sagleda sve opcije detaljno, a ja sam mu detaljno predočio šta mu se nudi. I kao što njegov agent reče: 'Nije pitanje ko želi Teodosića, već kako ga želi'. Miloš je ukapirao da ga želimo kao dio slagalice koji nam je nedostajao za rast ekipe i kluba".

Na startu sezone, Saletov Virtus ostvario je četiri pobkede u italijanskom prvenstvu, kao i dvije u Evrokupu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC