• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostavka nakon reakcije države: Predsjednik FS Bugarske otišao zbog rasizma

Autor mondo.rs

Vanredna situacija kod Bugara.

Utakmica fudbalskih reprezentacija Bugarske i Engleske prekidana je zbog rasizma i uzrokovala je veliki haos u zemlji domaćina.

Dan poslije tog meča, reprezentativci Engleske i tamošnja javnost žalili su se zbog tretmana u Sofiji, a oglasio se i tamošnji predsjednik vlade Bojko Borisov. On je zatražio da predsjednik Fudbalskog saveza Bugarske Borislav Mihajlov podnese ostavku i to se dogodilo.

"Predsjednik FS Bugarske Borislav Mihajlov podnio je ostavku, koja će biti iznesena pred članove Izvršnog komiteta Saveza na sjednici u petak. Ovakva njegova pozicija posljedica je nedavnih tenzija, na štetu bugarskog fudbala i FS Bugarske", zvanično je saopšteno.

"Poslije mnogo godina provedenih u savezu i sa mnogo kontakta na visokom međunarodnom nivou, gospodin Mihajlov kategorično ističe da je spreman da pomogne razvoju bugarskog fudbala na svaki način", takođe je poručeno iz tamošnjeg saveza.

Veliki skandal zbog rasizma izazvao je očigledno hitne i oštre posljedice, u ionako veoma teškom trenutku bugarskog fudbala.

Tamošnja reprezentacija izgubila je u duelu protiv Engleske rezultatom 0:6, a posljednju pobjedu ostvarila je prije tačno godinu dana, 13. oktobra 2018. u meču protiv Kipra (2:1).

Od tada je prošlo 11 utakmica... 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC