• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sunčano i toplo, ponegdje moguća kiša

Autor mondo.ba/SRNA

U većem dijelu BiH danas će biti sunčano i toplo vrijeme, a povećana oblačnost očekuje se jedino u Krajini, uz moguću po koju kap kiše. Bez problema u saobraćaju.

 Prognoza vremena i stanje na putevima Izvor: MONDO/ Vedran Ševčuk

Jutro pretežno vedro, mjestimično oko rijeka i po pojedinim kotlima sa maglom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura od 20 do 27, na planinama oko 18 stepeni Celzijusovih.

Duvaće slab do umjeren vjetar južnog smjera, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura u 7.00 časova: Sokolac dva, Rudo četiri, Han Pijesak i Bugojno sedam, Bileća, Bijeljina, Doboj, Prijedor i Livno osam, Čemerno, Novi Grad, Zenica, Sarajevo i Mrkonjić Grad devet, Banjaluka 10, Tuzla 11, Bihać 12, te Trebinje i Mostar 13 stepeni Celzijusovih.

STANJE NA PUTEVIMA

Saobraćaj se u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija nesmetano, a na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina mogući su odroni kamenja i zemlje na kolovoz, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na dijelu magistralnog puta Brčko-Bijeljina, u rejonima naseljenog mjesta Donja Čađavica i Gredica, saobraćaj će biti povremeno prekidan zbog sanacije kolovoza.

U toku je izgradnja kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Dragotinja-Prijedor-Kozarac i Kozarska Dubica-Prijedor, sa Ulicom 29. novembra u Prijedoru, zbog čega se saobraćaj odvija usporeno.

Na dionici magistralnog puta Drinjača-Milići-Vlasenica u toku je rekonstrukcija kolovoza, zbog čega se saobraćaj odvija jednom trakom.

Zbog deminiranja terena na radilištu "Klakari Donji osam, 13 i 14", u opštini Brod, na snazi su privremene obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak od 8.00 do 15.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Zbog izgradnje mini-hidroelektrane, na magistralnom putu Kotor Varoš-Obodnik, izmijenjen je režim saobraćaja.

U toku je izgradnja male hidroelektrane "Krupac" na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično jednom trakom na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo.

Izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Johovac-Rudanka zbog izgradnje auto-puta Koridor "Pet ce", kroz Republiku Srpsku, od petlje Johovac do petlje Rudanka.

U toku je postavljanje kamera na auto-putu Gradiška-Banjaluka, na lokalitetu Mahovljanske petlje, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja.

U toku je i postavljanje naplatnih stanica "Aleksandrovac" i "Nova Topola", na putevima koji se spajaju iz ovih mjesta sa auto-putem.

Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Na dionici regionalnog puta Istočno Sarajevo-Trebević-Pale u toku je rekonstrukcija puta i proširenje mosta, zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Na toj dionici zabranjen je saobraćaj za teretna vozila nosivosti veće od 3,5 tone, a u Istočnom Novom Sarajevu i na Palama postavljena je saobraćajna signalizacija koja preusmjerava tu kategoriju vozila na alternativne pravce.

Zbog klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka, kao i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

U toku su i radovi na regionalnom putu Šekovići-Caparde, pa se saobraćaj odvija naizmjenično jednom kolovoznom trakom.

Na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica, u mjestu Strike, saobraćaj se, zbog aktiviranog klizišta, odvija jednom trakom naizmjenično.

Zbog pokretanja klizišta, na lokalnom putu Svodna-Brezici u opštini Novi Grad potpuno je obustavljen saobraćaj.

Na dionici auto-puta A1 Sarajevo sjever-Lepenica na lokalitetima Ban Brdo i Treševine u toku su radovi, pa se saobraćaj preusmjerava iz vozne u preticajnu traku, kao i na dionici Podlugovi-Sarajevo sjever, gdje se saobraća dvosmjerno u dužini od dva kilometra.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, zbog sanacije u tunelu "Vranduk dva" tokom dana se saobraća naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila formiraju se duže kolone u oba smjera.

Noću se saobraćaj obustavlja od trideset minuta poslije ponoći do 4.30 časova.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog bezbjednosnih razloga i dalje je obustavljen saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

Vozači koji planiraju putovanje van granica Republike Srpske i BiH imaju mogućnost da provjere stanje saobraćaja na 11 graničnih prelaza - Gradiška, Gradina, Novi Grad, Kozarska Dubica, Kostajnica, Rača, Pavlovića most, Zupci, Brod, Šepak i Karakaj. 

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE