• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saša Đorđević mu je rekao: "IDI KUĆI", a Vasa je odbio: Mama je tako htela!

Srpski plejmejker otvoreno priča o teškim trenucima koje je doživeo tokom Svetskog prvenstva.

 Saša Đorđević mu je rekao: "IDI KUĆI", a Vasa je odbio: Mama je tako htela! Izvor: MN PRESS

Dok je sa Srbijom nastupao na Mundobasketu u Kini, Vasilije Micić doživeo je izuzetno tešku vest, da mu je umrla majka.

Poruka o tome dočekala ga je tokom njegove četvrte nedelje boravka u Aziji sa "orlovima", ali nakon toga nije hteo da napusti saigrače, već je ostao na Svetskom prvenstvu do kraja.

Možda će vas zanimati



U razgovoru za "Večernje novosti", Vasa je u rekao da se nije osećao kao neko ko je tim gestom zadužio naciju.

"Mislim da su mediji preterivali u tome. Nisam ja heroj, niti sam se osećao kao heroj. Ništa spektakularno nisam uradio. Mirne glave sam doneo oduku da ostanem sa reprezentacijom, to je i ona želela. Saigrači su bili zatečeni kada sam tog dana primio vest, nisu ni imali predstavu koliko je stanje ozbiljno. Nisu ni mogli da imaju, jer nisam mnogo pričao o tome".

Micić je prepričao i razgovor sa selektorom.

"Sale Đorđević mi je rekao: 'Idi kući'. Rekao sam mu da ne želim i otišao u sobu. Želela je da igram. Mislim da sam doneo pravu odluku".

Odlični plejmejker iz Istanbula poručuje da ne želi da ima poseban tretman ni status zbog svoje odluke.

"Ne želim da me iko žali. To su najteže stvari koje koje mogu da ti se dogode, one koje menjaju pogled na život, ali čovek mora da ide dalje. Ne možeš da znaš kako je dok ne osetiš. Tokom mamine bolesti, koja je trajala dve-tri godine, naslušao sam se priča: 'Brate, znam kako ti je'. Ne, niko ne može da razume kako ti je".

"Ne ljutim se na njih, svi su to govorili iz najbolje namere. Ali, samo čovek koji je i sam prošao kroz to može da zna kako ti je. Još teže je mojoj sestri, iako smo mama i ja bili bliskiji, jer je ona sve vreme bila uz nju. Svih tih godina ja uglavnom nisam bio tu, morao sam da igram košarku", dodao je Micić.

Zajedno sa saigračima, Vasilije u Kini nije uspeo da ostvari cilj, niti da napravi rezultat koji je čitava nacija očekivala. Šta je bio uzrok?

"Smatram da smo imali toliko kvaliteta da ga je bilo i više nego što je potrebno za ovu vrstu takmičenja. Osim što smo imali kvalitet, svaki igrač iza sebe je imao vrhunsku klupsku sezonu. Milutinov, Gudurić, Jokić i ja, kao nešto mlađi, izašli smo iz najboljih sezona u karijeri".

Izvor: MN PRESS



Prema njegovom mišljenju, Đorđevićev posao definitivno nije bio lak.

"Nije neophodno imati 12 najboljih igrača, bolje je imati 12 zadovoljnih i da se zna ko je lider. Da ne bi bilo nezadovoljnih i nesrećnih. Kada svako od nas želi da bude 'taj', a trener treba sve to da prihvati, desi se da nešto ne klikne. Španija je imala četiri igrača koji po kvalitetu nisu naša klasa, i trojicu koji su radili za njih. Nadam se da su svi igrači shvatli da ego mora da se povinuje interesu tima", smatra mladi plejmejker (25), koji bi i ove sezone trebalo da bude jedna od najvećih zvezda Evrolige.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC