• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Musemić za MONDO o porazu "zmajeva u Atini: Potrošili se!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Trener Sarajeva Husref Musemić smatra da su se reprezentativci Bosne i Hercegovine mentalno i fizički potrošili na utakmici protiv Finske u Zenici zbog čega su pružili lošu igru sinoć u Atini.

"Zmajevi" su sinoć doživjeli poraz od Grčke u Atini u utakmici u kojoj nisu pokazali gotovo ništa, iako su stigli sa velikim samopouzdanjem poslije ubjedljivog trijumfa nad Finskom u Zenici (4:1).

Na "vodenicu" izabranika Roberta Prosinečkog išla je i činjenica da Grci osim sportskog motiva nisu imali šansu da se plasiraju na EURO 2020, što je pokazala i tamošnja publika i sablasno prazan Olimpijski stadion "Spiros Luis".

"Vjerovatno da su se energetski i mentalno dobro potrošili jer je kompletna ekipa podbacila osim golmana Ibrahima Šehića. Čak i oni fudbaleri koji su ušli s klupe, tako da mislim da je to razlog poraza. Nismo imali vremena poslije Finske da se osvježimo i fizički i mentalno. Emocionalna potrošnja je po meni glavni razlog neuspjeha", rekao je strateg Sarajeva Husref Musemić u izjavi za MONDO.

OSIM: NISAM GLEDAO UTAKMICU

Šef struke Željezničara Amar Osim nije želio da komentariše igru "zmajeva" uz objašnjenje da nije gledao utakmicu.

Svjestan je šef struke "bordo tima" da su i "heleni" prije tri dana igrali na gostovanju u Italiji...

"Ne znam. Ne vjerujem da nam je nedostajalo motiva. Ali svi su bili nekako tromi, teški, bezvoljni, imali su spore reakcije. Grci nisu imali ni motiv ni publiku, ali oni igraju za sebe, za svoj ugled. Gledao sam njihovu utakmicu protiv Italije kada su odigrali vrlo kvalitetno. Primili su gol iz penala, ali su odigrali jako dobro. Kao što rekoh, naša emocionalna i fizička potrošnja protiv Finske je bila ogromna i nismo uspjeli da se oporavimo".

Musemić je svjestan da je Robert Prosinečki izmjenama pokušao da razdrma "zmajeva", ali ni to nije donijelo nikakav pomak u igri na Olimpijskom stadionu "Spiros Luis".

"Ni promjene u timu nisu donijele neke rezultate, ni Haris Duljević, Riad Bajić i Mato Jajalo nisu dali pomake. Iskreno ne mogu da vjerujem da 'zmajevi' nisu imali motiva jer nas je pobjeda ostavljala u trci za Evropsko prvenstvo", zaključio je Musemić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC