• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bugarima baš teško: Čuveni Hristo Stoičkov ZAPLAKAO pred kamerama! (VIDEO)

Autor mondo.rs

Veoma teški dani nekadašnjeg učesnika Mundijala i Evropskog prvenstva.

 Hristo-Stoickov-zaplakao-zbog-bugarskog-fudbala-i-rasizma Izvor: MN PRESS

Bugarski fudbal ionako je bio u velikoj krizi, a ona je dodatno pogoršana velikim skandalom.

Posle rasističkih uvreda za reprezentativce Engleske na stadionu "Vasil Levski" u Sofiji, svakodnevne kritike i optužbe na račun Bugara uzrokovale su da predsednik tamošnjeg fudbalskog saveza podnese ostavku.

Kao da nije dovoljno to da je rezultat bio 6:0 za Englesku ili to da su Bugari u ovim kvalifikacijama loši isto koliko i Crnogorci, jer takođe imaju nula pobeda u sedam kola i čak osam bodova zaostatka za reprezentacijom "Kosova".


Poslednji put, Bugari su igrali na velikom takmičenju 2004. godine, kada su nastupili na Evropskom prvenstvu u Portugalu. Prethodno su bili hit Svetskog prvenstva 1994. u SAD (četvrto mesto), posle kojeg su igrali i EURO u Engleskoj 1996.

Lider tog tima sa kraja devedesetih bio je najbolji bugarski igrač u istoriji, Hristo Stoičkov (53), čije je ime i danas sinonim za mnogo bolje dane fudbala njegove zemlje.

Ovih dana, Stoičkov je komentator na jednoj američkoj TV stanici koja emituje program na španskom jeziku. Nekadašnji as Barselone bio je upitan kako rešiti problem rasizma i tokom odgovara je bio veoma emotivan.



Spustio je glavu, kao da je zaplakao.

"Šta je rešenje (za problem rasizma)? Da ti navijači ne budu na stadionu. Ili da bude uvedena još teža kazna. Kao u Engleskoj. Pet godina bez odlaska na stadion. Ljudi nisu zaslužili da pate!", rekao je legendarni fudbal, pa zastao, boreći se sa emocijama.

Interesantno je da je i Stoičkov tokom karijere bio optuživan da je rasista. Dogodilo se to 1996. godine, kada ga je prijavio francuski reprezentativac Marsel Desai, uz optužbe da je vređao i druge igrače poreklom iz Afrike.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC