• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Huawei gradi nove mreže širom Nemačke!

Izvor MONDO/Agencije

Nemačka ne zabranjuje Huawei opremu za svoje mreže uprkos upozorenjima SAD.

 Huawei gradi nove mreže širom Nemačke! Izvor: MONDO / Marko Čavić

Nemačka je i zvanično objavila nacrt bezbednosnih smernica za bežične mreže sledeće generacije, koji ne predviđa zabranu za kompaniju Huawei.

Reagujući na ovaj nacrt SAD su ponovo upozorile da će preispitati deljenje obaveštajnih podataka sa saveznicima, koji koriste opremu te kineske firme.

Možda će vas zanimati:

Nemačka je, nakon Velike Britanije, Holandije, Švajcarske, Italije, Francuske i drugih zemalja, još jedna od evropskih, koja nije poslušala preporuku SAD da zabrani Huawei. Katalog uslova nemačke agencije za snabdevače novih 5G mreža uključuje obaveznu sertifikaciju ključnih komponenata i garanciju pouzdanosti proizvođača, bez isključivanja bilo koje kompanije.

Huawei je saopštio da pozdravlja potez nemačke vlade ka "stvaranju jednakih uslova za igru" za snabdevače 5G mreža, u kojima su "svi prodavci jednako dobrodošli da učestvuju u izgradnji 5G mreža ako ispunjavaju bezbednosne uslove".

SAD vrše pritisak na saveznike u Evropi da zabrane Huawei, najvećeg svetskog proizvođača mrežne opreme, zbog strahovanja da bi Kina mogla da iskoristi njegovu opremu za elektronsko špijuniranje, što kompanija uporno negira.

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa u maju je zabranila pristup Huawei kompaniji američkoj tehnologiji, u sklopu šireg geopolitičkog spora Vašingtona i Pekinga oko tehnologije i trgovine.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS