Crna hronika

Osumnjičenom za ubistvo monaha predložen pritvor: Ševo ide iza rešetaka

Autor Siniša Stanić

Draganu Ševi (40), osumnjičenom da je 7. decembra ove godine nožem ubio monaha Stefana Ačića (62), predložen je jednomjesečni pritvor.

Izvor: iStock / Getty Images Plus

Pritvor je nakon saslušanja predložio tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci, te je ona upućena sudiji za prethodni postupak banjalučkog Okružnog suda.

"Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao sakriti,uništiti i izmjeniti tragove važne za krivični postupak, te iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti", saopšteno je iz tužilaštva.

On je osumnjičen da je monaha ubio u manastiru Glogovac kod Šipova, nanijevši mu ubodne rane u predjelu grudnog koša, od kojih je monah preminuo na putu do bolnice.

Zločin je počinjen u trpezariji pomoćnog objekta manastira gdje su ubica i žrtva trebali zajedno da večeraju. Motiv je najvjerovatnije koristoljublje, a iz prostorije je ukradeno oko 100 maraka manastirskog priloga.

Ševo je uhapšen dva dana nakon počinjenog ubistva, u banjalučkom motelu “Nana”. Neposredno prije hapšenja, sam sebi je nanio povrede nožem, nakon čega je bio hospitalizovan u Univerzitetsko - kliničkom centru RS u Banjaluci gdje je operisan.

Prema nezvaničnim informacijama, Ševo je ranije tokom kriminalističke obrade u policiji priznao zločin, tvrdeći da nije imao namjeru da počini ubistvo, te da su se “stvari otele kontroli”. Navodno je imao kockarskih dugova, zbog čega je i ukrao manastirski novac.

(Brankica Spasenić, Mondo)

Tagovi