Ranije optužen za pokušaj ubistva

Banjalučanin lažno prijavio napad migranata

Autor Brankica Spasenić

Banjalučanin Vladimir Opaček lažno je prijavio da su ga preksinoć oko 23.45 sati napala trojica migranata i da su nad njim počinili razbojništvo.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

"Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, su preduzimanjem operativnih mjera i radnji, prikupili materijalne dokaze i utvrdili da nad licem inicijala V.O. nije izvršeno krivično djelo „razbojništvo“. V.O. je saslušan u prostorijama PU Banjaluka na ove okolnosti. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se tužilaštvu dostavi izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama," saopšteno je danas iz PU Banjaluka

Kao što smo juče objavili, Opaček je policiji prijavio da su ga oko 23.45 sati u blizini banjalučke “Vitaminke”, u Ulici Braće Pišteljić, napala trojica stranaca, tamnije puti, koji nisu bili maskirani, te mu ukrali novčanik sa oko 180 KM i ručni sat.

Oštećeni je imao i povrede, a tvrdio je da su mu nanesene oštrim predmetom.

Opaček inače, pored državljanstva BiH, ima i američko državljanstvo.

U julu ove godine je u Okružnom sudu Banjaluka nepravosnažno osuđen na četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva. Takođe, tada mu je izrečena i mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi.

On je bio optužen za pokušaj ubistva Srđana Jovića kojeg je izbo nožem. Na jednom od ročišta, Opaček je ispričao da se ne sjeća kritičnog događaja.