Crna hronika

Brojni telegrami saučešća porodicama stradalih u nesreći u Posušju

Autor Dušan Volaš

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je telegram saučešća porodicama stradalih u nesreći u Posušju, ističući da je smrt osam mladih ljudi veliki gubitak za njihove najbliže.

Izvor: Guliver/Getty Images/Thinkstock

"Sa tugom sam primio vijest o velikoj tragediji koja vas je zadesila. Upućujem vam izraze najdubljeg saosjećanja u vašoj boli", istakao je Dodik.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je danas telegram saučešća porodicama tragično stradalih osam mladih osoba u Posušju.

"Sa tugom sam primila vijest o gubitku mladih života. U ovim, za vas, najtežim trenucima, u ime građana Republike Srpske i svoje ime, upućujem vam izraze najdubljeg saučešća i podrške", navela je Cvijanovićeva u telegramu saučešća.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je telegram saučešća porodicama mladića i djevojaka koji su nastradali u nesreći u Posušju.

"Sa velikom tugom sam primio vijest o strašnoj tragediji u kojoj je ugašeno osam mladih života. Njihov odlazak nenadoknadiv je gubitak za porodice, prijatelje, ali i društvo u cjelini", istakao je Višković.

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija uputio je telegram saučešća porodicama stradalih u nesreći u Posušju u kojem je naveo da je sa velikom tugom primio vijest o gubitku mladih života u novogodišnjoj noći.

"Upućujem vam izraze najdubljeg saosjećanja. U ovim teškim trenucima naše misli su sa vama", naveo je Tegeltija.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić izrazio je iskreno saučešće porodicama stradalih u Posušju.

"Jako me je pogodila teška tragedija koja se dogodila u prvom danu Nove godine, u kojoj je stradalio osmoro mladih. Izražavam iskreno saučešće porodicama nastradalih mladića i djevojaka i molim Boga da im da strpljenje i snagu zbog užasnog gubitka", piše u Zvizdićevom telegramu saučešća.

Četiri muške i četiri ženske osobe mlađe životne dobi smrtno su stradale u novogodišnjoj noći u vikendici u mjestu Tribistvo, u opštini Posušje, potvrdio je Srni dežurni tužilac Tužilaštva Zapadno-hercegovačkog kantona Borislav Čuljak.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković uputio je danas telegram saučešća povodom smrti osmoro mladih u Posušju.

"S nevjericom i velikim žaljenjem primili smo vijest o tragičnom gubitku osmoro mladih života u novogodišnjoj noći u Tribistovu, kod Posušja. U ovim teškim trenucima za porodice i prijatelje nastradalih, u ime Vlade Hrvatske i hrvatskog naroda izražavamo najiskrenije saučešće i solidarnost", napisao je hrvatski premijer.

Hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić pozvao je Savjet ministara da proglasi dan žalosti u cijeloj BiH povodom smrti osmoro mladih u Posušju.

Komšić je porodicama uputio izraze saučešća, saopšteno je iz kabineta hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

"Pogodila nas je ova tužna vijest o smrti mladih osoba, što tragediju čini još bolnijom", naveo je Komšić u telegramu.

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović uputio je telegram saučešća povodom nesrećne smrti osmoro mladih u Posušju, saopšteno je iz ove stranke.

"Teško da možemo naći prave riječi utjehe u ovoj nezapamćenoj tragediji i crnom danu za čitavu BiH. Ovim putem izražavam najdublje saučešće, sa iskrenim saosjećanjem u vašoj boli i zajedničkoj molitvi da njihove duše pronađu svoj mir i spokoj", naveo je Čović u telegramu upućenom porodicama stradalih.

U vikendici u mjestu Tribistovo kod Posušja pronađena su tijela četiri mladića i četiri djevojke.

U BiH će sutra biti dan žalosti zbog tragične smrti osmoro mladih iz opštine Posušje.