Crna hronika

U Banjaluci uhapšen Novosađanin za kojim traga srpska policija zbog ubistva navijača ''Vojvodine''

Autor Brankica Spasenić

U policijskoj akciji "Logan" u Banjaluci uhapšene su četiri osobe zbog droge i drugih krivičnih djela. Za jednim od njih već godinama traga srpska policija zbog teškog ubistva u Novom Sadu.

Stefan Stefanović
Izvor: PU Banjaluka

Uhapšeni su Stefan Stefanović iz Novog Sada, te Slobodan Stanković, Milan Gajić i Bojan Đurić iz Banjaluke. Gajić je pripadnik Oružanih snaga BiH, a Đurić je taksista.

Kako je zvanično rečeno, akcija "Logan" usmjerena je prema kriminogenim licima osumnjičenim za veći broj krivičnih djela u vezi zloupotrebe opojnih droga i falsifikovanje dokumentacije, te i drugih krivičnih djela.

Po naredbi sudije za predhodni postupak Osnovnog suda Banjaluka, a uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, pretresen je stan i druge prostorije koje koristi osumnjičeni Stefanović, te je pronađeno i oduzeto oko 61 gram kokaina, oko 30 grama marihuane, vaga, više mobilni telefona, veća količina novca, falsifikovana dokumenta Srbije i Švicarske i drugi predmeti koji mogu poslužiti u krivičnom postupku.

Stefanović osuđen za ubistvo u Srbiji

Stefanović je bjegunac i za njim postoji potjernica interpola iz Srbije jer je osuđen za teško ubistvo navijača "Vojvodine" Milana P. (29) u diskoteci "Di end" kod hotela "Park" u Novom Sadu 2017. godine.

Prije nekoliko mjeseci Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je presudu Višeg suda, kojom je odbjegli Stefanović osuđen na objedinjenu kaznu od 15 godina. Osuđen je u odsustvu, jer je od 2017. u bjekstvu.