Sve snimljeno

Optužnica protiv Dejana Kostića Dele za zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje

Autor Brankica Spasenić

Osnovni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Banjalučanina Dejana Kostića (31) zvanog Dela za krivično djelo zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje, a koje je počinjeno u aprilu 2019. godine.

Izvor: Vedran Ševčuk - Mondo

Prema navodima optužnice, koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, ističe se da je 24. aprila 2019. godine oko 13.25 časova, u Ulici Stepe Stepanovića u Banjaluci, u jednom kafe baru namjeravao da zastraši konobara P.P., te ga pozvao u toalet.

“Kada su ušli u toalet, počeo je rukama oštećenom zadavati udarce u predjelu lica, govoreći mu da su ga prethodnog dana njegovi drugovi, M. M. i Č.S. napali, a zatim je svojim mobilnim telefonom snimao oštećenog dok ga je i dalje udarao otvorenom pesnicom, te ga snažno hvatao u predjelu vrata, tjerajući ga da govori sam sebi da je p***a, a potom navedeni snimak učinio dostupnim”, stoji u optužnici.

Dodaje se da su sporni snimak kasnije preuzeli BN televizija, Oslobođenje i Blic na svojim portalima, kao i mreža "You Tube", a koji su ga 29. aprila 2019. godine izbrisali na svojoj platformi, uz napomenu da “snimak sadrži nasilje”.

“Na opisani način oštećenom je nanio veliku bol, čime je izvršio krivično djelo zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje”, zaključeno je u optužnici.

Kostić se ranije predstavljao kao vođa “Lešinara”, navijača FK Borac.