Crna hronika

Banjaluka: Pijani napali policiju, pokušali oteti palicu i pištolj

Autor Željko Svitlica

Policija u Banjaluci uhapsila je juče D. V. I B.V. jer su vrijeđali i fizički napali policijske službenike, saopšteno je iz Policijske uprave.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

D.V. je uhapšen zbog sumnje da je počinilo krivično djelo „Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“ , a B.V. iz Banjaluke zbog počinjenog prekršaja „Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija“ iz člana 24. Zakona o javnom redu i miru.

"Naime, policijski službenici su prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka u ulici Skendera Kulenovića uočili lice incijala B.V. koji je bio u vidno alkoholisanom stanju. Lice B.V. je odbilo da postupi po zakonito izdatom naređenje policijskih službenika. Potom je na lice mjesta došlo lice D.V. koje je vrijeđalo policijske službenike, a potom je fizički napao policijskog službenika pokušavši da mu otme službenu palicu i pištolj , u čemu je spriječen od drugih policijskih službenika," piše u saopštenju.

Alkotestiranjem je kod D.V. utvrđena količina od 1,20 g/kg alkohola u organizmu, a kod B.V. 1,56 g/kg.
O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjakuka, koji se izjasnio da se radi o gore navedenom krivičnom djelu.