Osumnjičeni za pomaganje ''škaljarcu''

Policajac MUP-a RS na saslušanju u tužilaštvu, dvoje se brani sa slobode

Autor Brankica Spasenić

Mladen Milovanović (37) iz Banjaluke, inspektor MUP-a RS sproveden je na saslušanje u Okružno javno tužilaštvo, a tužilac će odlučiti o eventualnom stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora.

Izvor: MUP RS

Banjalučkom tužilaštvu je protiv Milovanovića dostavljen izvještaj Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS zbog sumnje da je počinio krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

Dostavljenim izvještajem su obuhvaćeni i osumnjičeni policajci MUP-a RS Predrag Vatreš i Gorana Rečević, takođe zbog sumnje da su počinili krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela. Njih dvoje su nakon obavljene kriminalističke obrade pušteni i u nastavku krivičnog postupka braniće se sa slobode.

U policijskoj akciji koja je organizovana u subotu uveče uhapšeno je troje policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Miloš Božović iz Cetinja. Prema pisanju crnogorskih medija Božović je član "škaljarskog klana", a u Banjaluci je “pao” po Interpolovoj potjernici zbog teškog ubistva.

Policijski inspektor Mladen Milovanović je priveden zbog sumnje u pomaganje izvršiocu krivičnog djela, Privedeno je i dvoje policajaca, pomenuti Gorana R. i Predrag V.

U pretresu stana koje koristi Božović, pronađen je pištolj “glok” saizbrušenim serijskim brojem i pripadajućim okvirom i municijom, tri pancira, mobilni telefon, novac, SIM kartica, laptop, kao i drugi predmeti.

U stanu koji koristi Milovanović takođe su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.