Crna hronika

Policija potvrdila: Zbog veza sa Božovićem uhapšen vlasnik kafića ''Plan B''

Autor Željko Svitlica

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske lišili su slobode još dva lica na području Banjaluke - P.D. i G.D, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela licu M.B.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

M.B. iz Crne Gore je dan ranije lišeno slobode po osnovu međunarodne potjernice.

U saopštenju iz MUP-a Srpske ističu da je u toku kriminalistička obrada nad P.D. i G.D, koja su sinoć lišena slobode, a policijski službenici vrše pretresi koje navedena lica koriste na području Banjaluke.

"Lice M.B. sinoć je predato u nadležnost Suda BiH, dok je lice M.M. koje se sumnjiči da je kao policijski službenik MUP-a Republike Srpske počinio krivično djelo pomoć učiiniocu poslije izvršenog krivičnog djela uz Izvještaj o učinjenom krivičnom djelu, predat Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka", navodi se u saopštenju.

Podsjećamo, policija je sinoć pretresla poznati banjalučki restoran "Plan B", a privedeni su vlasnik lokala Petar Dukić i njegov otac, objavila je ATV uz saznanje da je u njihovoj kući je boravio Miloš Božović koji je juče uhapšen u Banjaluci, a koji se povezuje sa kriminalnim klanom (''škaljarskim'') u Crnoj Gori, gdje je optužen za podstrekivanje ubistva.