Crna hronika

Republičko tužilaštvo: Dvojica državljana BiH osumnjičeni za krađu 400.000 evra i ubistvo u Nikšiću

Autor Brankica Spasenić

Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, saopštilo je danas za šta se terete dvojica državljana BiH kojima je Okružni sud u Banjaluci odredio pritvor zbog ubistva u Crnoj Gori.

Izvor: MONDO/Ana Božović

Jednomjesečni pritvor određen je državljanima BiH P.Z. i S.A.

Oni se sumnjiče da su 20. oktobra ove godine u Nikšiću, u grupi zajedno sa više neidentifikovanih osoba, po prethodnom dogovoru i razrađenom planu, napali tri radnika obezbjeđenja „Security Guard Montenegro“ i ukrali im oko 400.000 evra.

Osumnjičeni su bili naoružani automatskim puškama i pucali u radnika obezbjeđenja Ljubišu Mrdaka, koji je u bolnici podlegao od zadobijenih povreda.

“Na osnovu ugovora između Republike Crne Gore i BiH o pravnoj pomoći u građanskim i krivičnim stvarima, Više državno tužilaštvo u Crnoj Gori podnijelo je Republičkom javnom tužilaštvu zahtjev za pružanje međunarodne pravne pomoći, odnosno zahtjev za određivanje mjere pritvora protiv sumnjičenih zbog krivičnog djela razbojništvo sa smrtnom posljedicom, a koje krivično djelo odgovara krivičnom djelu teško ubistvo Krivičnog zakonika Republike Srpske”, naveli su iz ovog tužilaštva.

Pritvor im je određen zbog bojazni da bi puštanjem na slobodu mogli u dogovoru sa drugim osumjičenima uništiti ili sakriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, te uticati na ostale saučesnike, zatim zbog težine krivičnog djela, te iz razloga što bi puštanje na slobodu osumnjičenih rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda i mira.