Uhapšeni predati Tužilaštvu BiH

Pogledajte vozni park: U akciji "Storidž 2" privremeno oduzeto više luksuznih automobila

Autor Brankica Spasenić

Pripadnici MUP-a RS i Agencije za istrage i zaštitu BiH u jučerašnjoj akciji "Storidž 2" privremeno su oduzeli više skupocjenih automobila.

Izvor: MONDO/Brankica Spasenić

Akcija je realizovana po nalogu Tužilaštva BiH na području Srpske, a otkrivena je i laboratorija za uzgoj marihuane, zaplijenen novac, oružje i drugi predmeti.

Kao što smo ranije objavili, pretresi su obavljeni na preko 50 lokacija.

Uhapšeno je 20 osoba osumnjičenih za organizovani kriminal u vezi sa nedozvoljenom proizvodnjom i prometom droga, oružja i krijumčarenjem ljudi. Oni su danas predati u nadležnost Tužilaštva BiH.

Prilikom pretresa koji su izvršeni na više od 50 lokacija na području Banjaluke, Gradiške, Bijeljine, Doboja i Novog Grada pronađeno je i privremeno oduzeto 1.850 evra, 70.000 КM, jedna poluautomatska puška, tri automatske puške, dva pištolja, određena količna municije, veći broj mobilnih telefona, tablet uređaja, veći broj sim kartica i prenosivih memorijskih uređaja....

"Otkrivena je improvizovana laboratorija za vještački uzgoj opojne droge marihuane sa pratećim dijelovima" saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.