Crna hronika

Detalji stravičnog slučaja kod Prijedora: Beba nađena na deponiji udavljena

Autor Dušan Volaš

Novorođenče koje je pronađeno na deponiji u Ljubiji, kod Prijedora, preminulo je zbog posljedica davljena najlonskom kesom, a ugušeno je kratko nakon rođenja, objavile su "Nezavisne novine".

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Istragom je utvrđeno da je beba ugušena najlonskom kesom koja je bila omotana oko njene glave.

"Kesa je omotana oko glave novorođenčeta i bila je zavezana u čvor", kazao je izvor blizak istrazi i dodao da je novorođenče ugušeno nakon samog porođaja.

Tijelo bebe pronašli su mještani na lokalnoj deponiji Kurevo u subotu, oko 17 časova.

"Obilazeći deponiju mještani su uočili mrtvu bebu i o tome odmah obavijestili policiju, a još se aktivno radi na utvrđivanju identiteta majke", rekao je izvor blizak istrazi.

Kako su potvrdili iz Policijske uprave Prijedor, policiji je u subotu prijavljeno da je na deponiji za odlaganje otpada u mjestu Ljubija pronađeno tijelo novorođenčeta, a uviđajem na licu mjesta, kojim je rukovodio tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, utvrđeno je da se radi o nasilnoj smrti.

Okružno javno tužilaštvo Prijedor i Policijska uprava apelovali su na građane da, ukoliko imaju informacije koje bi pomogle pri utvrđivanju okolnosti smrti novorođenčeta, to prijave najbližoj policijskoj stanici ili da pozovu broj 122.

Tagovi