Crna hronika

Dojava o bombi u UKC-u okvalifikovana kao terorizam

Autor Dušan Volaš

Dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka okvalifikovao je kao terorizam dojavu da je u Univerzitetsko-kliničkom centru Republike Srpske postavljena bomba, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Izvor: Ivana Šimundža, mondo.ba

Iz te uprave je potvrđeno da su njeni službenici protivdiverzionim pregledom Univerzitetsko-kliničkog centra jutros utvrdili da nema bezbjednosnih prijetnji.

Nadležnoj policijskoj stanici u 7.05 časova od šefa obezbjeđenja UKC-a Srpske prijavljeno je da je na imeil adresu ove zdravstvene ustanove stigla poruka da je postavljena bomba, navodi se u saopštenju.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji je događaj kvalifikovao kao krivično djelo terorizam.

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić izjavio je da se ova ustanova vraća normalnom radu nakon što je policija pregledom prostorija ustanovila da je jutrošnja dojave o postavljenoj bombi lažna.

Dojava o postavljenoj eksplozivnoj napravi stvorila je velike probleme osoblju i pacijentima u UKC RS. Pacijenti na intenzivnoj njezi nisu mogli ni da napuste zgradu, a porođaji su morali biti prolongirani.