Crna hronika

Muškarac iz Gradiške osumnjičen za prijetnje zaposlenima portala eTrafika

Autor Brankica Spasenić

Banjalučka policija podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu izvještaj protiv Siniše Goluba iz Gradiške zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Izvor: Shutterstock

Golub se sumnjiči da je od maja 2022. do 13. jula 2022. godine, na društvenoj mreži Fejsbuk, sa svog profila, na profil internet portala čije je sjedište u Banjaluci, poslao više prijetećih poruka, koje su kod oštećenih izazvale osjećaj straha i ugroženosti, saopšteno je iz policije.

Redakcija portala eTrafika je u julu ove godine objavila da su im putem Fejsbuk, tri puta u dva mjeseca stigle prijetnje od Siniše Goluba, o kojem je prije četiri godine eTrafika objavila tekst, da je "u nezakonitoj, kućnoj ambulanti operisao psa", kako su istakli iz ove redakcije.

"Prijetnje su prijavljene policiji i udruženju BH novinari, predmet se trenutno nalazi u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

Golub od redakcije eTrafike traži uklanjanje teksta i prijeti “prolivanjem krvi”, pozivajući se na albansko običajno pravo, odnosno krvnu osvetu", navedeno je sredinom jula u tekstu koji je objavila eTrafika.

Takođe, objavili su i prepisku koju su imali sa osumnjičenim.

Izvor: Screenshot

Tagovi