Crna hronika

Detalji optužnice protiv Trebinjca - Poručio “Odoh po pušku, Ostroga mi, ubiću tužioca, ne mogu trpiti nepravdu”

Autor Brankica Spasenić

Republičko javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Zorana Jokanovića zbog krivičnog djela napad na sudiju i javnog tužioca, a kao što je Mondo juče objavio, na teret mu se stavlja da je djelo počinio 10. juna 2022. godine u Trebinju.

Izvor: MONDO/Brankica Spasenić

U dispozitivu optužnice, u koju je Mondo imao uvid, navodi se da je Jokanović “ozbiljno prijetio da će napasti tužioca M. P. u vezi sa vršenjem tužilačke dužnosti, a da je djelo izvršeno uz prijetnju ubistvom”.

Preciziran je i način na koji je djelo počinjeno, kao i izjave optuženog zbog kojih mu je na teret stavljeno ovo teško krivično djelo.

Naime, u optužnici se navodi da je kritičnog dana u 16.15 časova u Trebinju, Jokanović telefonski razgovarao sa tužiocem B.M. koju od ranije poznaje i izrazio joj svoje nezadovoljstvo radom i postupanjem M.P.

Radilo se o predmetu ugrožavanje sigurnosti u kojem Jokanović ima svojstvo oštećenog.

“Prilikom razgovora je prijetio da će ubiti tužioca M.P, riječima: ‘Odoh kući po pušku, ubiću M.P, Ostroga mi, odoh po pušku, ubiću ga“, a nakon što mu je B.M rekla da se smiri, nastavio je da prijeti riječima: ‘Odoh uzeti pušku i ubiti ga, bolje mi je u zatvoru, imam besplatan smještaj i hranu, svoju djecu sam obezbijedio sa dva stana, ne mogu da trpim nepravdu”, stoji u optužnici.

U optužnici se dodaje da je B.M. odmah o svemu obavijestila oštećenog M.P., što je kod njega izazvalo osjećaj životne ugroženosti zbog čega je slučaj prijavio Policijskoj upravi Trebinje.

(Mondo)