Crna hronika

Detalji ubistva kod Prijedora: Mladić (23) osumnjičen da je izbo poznanika pa tijelo odvukao na njivu

Autor Dušan Volaš

Adin Hodžić (23) poznanika Senada Kaltaka (66) izbo je nožem u njegovoj kući u naselju Tukovi, a zatim je tijelo odvukao ili iznio na njivu kako bi prikrio zločin, prenose banjalučki mediji.

Izvor: RTVBN

Prema nezvaničnim informacijama žrtva jer pronađena bez majice i skoro go do pasa pa se pretpostavlja da je osumnjičeni vukao tijelo.

Izvor blizak istrazi je rekao da prema prvim rezultatima istrage sve ukazuje da je svemu kumovala pijanska svađa.

"Hodžić i Kaltaka pili su u kući ubijenog i u nekom momentu su se posvađali. Tokom sukoba mladić je najvjerovatnije nožem ubo više puta Kaltaku koji je od tog umro. Ipak, tačne okolnosti kako je došlo do sukoba i šta je motiv biće poznato nakon istrage. Takođe dok se ne uradi obdukcija ne može se znati je li žrtva izbodena nožem ili nečim drugim", rekao je izvor Glasa Srpske.

Kako se saznaje, tokom istrage pretreseni su objekti koji koristi osumnjičeni, ali i mjesto zločina i pronađeni su neki noževi i drugi predmeti. Pronađena je i krvava odjeća.

"Sve će to biti poslato na vještačenje kako bi se utvrdilo da li krvava odjeća pripada žrtvi, te da li je neki od pronađenih noževa korišten u ubistvu ili nije", rekao je ovaj izvor.

Zločin se desio juče u popodnevnim časovima i efikasnom reakcijom policije i prijedorskog Okružnog tužilaštva osumnjičeni je brzo pronađen. Prvo je u naselju Tukovi pronađeno tijelo Kaltaka sa ubodnim ranama, nakon čega je brzo otkriveno da se radi o ubistvu i uhapšen je osumnjičeni.

Glavni tužilac ovog tužilaštva Mladen Mitrović, navodeći inicijale, potvrdio je da je osumnjičeni za ubistvo uhapšen i da je u toku intenzivna istraga.

"Nastavlja se dalja istraga u cilju utvrđivanja tačnih okolnosti koje su dovele do krivičnog djela teško ubistvo. Naređena je obdukcija tijela ubijeno koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske danas. Tek nakon obdukcije i istrage imaćemo više informacija", rekao je Mitrović.

Tagovi