Crna hronika

Mediji: U napadu huligana povrijeđena novinarka Vanja Stokić

Autor Dušan Volaš

Glavna i odgovorna urednica portala "etrafika" Vanja Stokić povrijeđena je u večerašnjem napadu huligana u Banjaluci.

Izvor: MONDO

U prostorijama Transparensi internešnala BiH u Krfskoj ulici u banjalučkom naselju Obilićevo huligani su večeras napali učesnike sastanka koordinacionalnog odbora organizacije "Bh. povorka ponosa".

Portal "mojabanjaluka.info" piše da su huligani Vanju Stokić bacili preko zida.

"Momka koji je bio s njom su udarili šakom u glavu, a potom i flašom. Oni su, nakon pregleda u Službi hitne medicinske pomoći, upućeni na dalje pretrage u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske", navodi pomenuti portal.

PU Banjaluka je saopštila da im je večeras oko 18,45 časova prijavljeno narušavanje javnog reda i mira ispred prostorija nevladine organizaciije u ulici Krfska u Banjaluci, na način da je više nepoznatih osoba fizički i verbalno napalo grupu građana koja se samoinicijativno okupila ispred navedenih prostorija.

"Jednoj osobi je ukazana ljekarska pomoć u Službi hitne medicinske pomoći Banjaluci zbog tjelesnih povreda, dok su ostali okupljeni građani uz pratnju policijskih službenika pristupili u prostorije Policijske uprave Banjaluka, radi lične bezbjednosti i saslušanja u svojstvu oštećenih lica", stoji u saopštenju.

Portal "Buka" ranije večeras je objavio da je u incidentu u naselju Obilićevoj troje ljudi povrijeđeno i da su prebačeni u Službu hitne pomoći.

Podsjećanja radi, policija je jutros zabranila ranije najavljeni skup “BH Povorke ponosa” koja je planirala projekciju filma “Pride” diskusiju o pravima i slobodama i žurku u prostoru DKC Incel. Ovaj skup je zabranjen uz obrazloženje da su aktivisti nakon niza prijetnji ugroženi te da im se ne može garantovati bezbjednost.