Crna hronika

Epilog akcije "Omerta": Okružnom tužilaštvu Banjaluka predato šest osumnjičenih za zloupotrebe droga

Autor Željko Svitlica

Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka jutros je sprovedeno šest osumnjičenih koji su juče uhapšeni u Banjaluci u akciji "Omerta" zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet droga.

Izvor: Mondo - Slaven Petković

Policija je tužilaštvu dostavila izvještaj protiv ukupno deset osoba.

Izvještaj je dostavljen protiv Anđela Miletića, koji nije dostupan organima krivičnog gonjenja, njegovog brata Aleksandra Miletića, Marinka Damjanovića, Saše Кresojevića koji se već nalazi u pritvoru, Borisa Grujića, Nemanje Кerezovića, Aleksandra Antonića, Nemanje Milinovića, Slobodana Stankovića (nije dostupan organima krivičnog gonjenja) i Vidana Prole, koji je takođe nedostupan.

"Osumnjičeni su uhapšeni u okviru višemjesečne zajedničke akcije Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i MUP-a Republike Srpske. U periodu od septembra 2020. godine do 23.10.2023..godine, osumnjičeni su nabavljali, držali radi prodaje, posredovali u prodaji i prodavali droge kokain i marihuanu korisnicima na području Grada Banjaluka i Laktaša", saopšteno je iz tužilaštva.

Šest osumnjičenih je sprovedeno u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka i biće ispitani od strane postupajućeg tužioca na okolnosti počinjenog krivičnog djela.

Nakon ispitivanja tužilac će odlučiti o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora.

(MONDO)