Crna hronika

Sud poništio nezakonito rješenje MUP-a RS: Danijel Kovačić biće vraćen na mjesto načelnika u PU Banjaluka

Autor Brankica Spasenić

Osnovni sud u Banjaluci donio je presudu kojom je poništio nezakonito rješenje MUP-a Republike Srpske iz aprila 2022. godine o smjeni Danijela Kovačića sa mjesta načelnika Odjeljenje za organizovani kriminalitet i droge Sektora kriminalističke policije PU Banjaluka.

Izvor: Mondo - Slaven Petković

Odluka je donesena na osnovu tužbe koju je Kovačić, preko advokatske kancelarije Kremenović-Mikanović, podnio protiv MUP-a RS radi zaštite prava iz radnog odnosa.

Sud je naložio MUP-u da Kovačića vrati na načelničku poziciju, kao i da mu isplati razliku za nezakonito umanjenje plate. Kovačića je ranije odlikovala i tadašnja predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Podsjećamo, prije nekolike dana Tužilaštvo BiH obustavilo je istragu protiv Kovačića i još trojice policijskih inspektora u Banjaluci koji su hapšeni u martu ove godine u nastavku akcije "Transporter".

Istraga je obustavljena protiv Predraga Vatreša i Siniše Vukašinovića, inspektora MUP-a RS, kao i tada aktuelnih inspektora u PU Banjaluka, Danijela Kovačića i Miladina Vučića.

Policija ih je sumnjičila za zloupotrebu službenog položaja, povredu tajnosti postupka i primanje mita, ali je Tužilaštvo BiH utvrdilo da nema dokaza da su počinili navedena djela, te je istraga obustavljena i ukinute su im mjere zabrane.

(MONDO)