Crna hronika

Dva pripadnika Oružanih snaga BiH uhapšena zbog trgovine drogom

Autor Željko Svitlica

Pripadnici 4. Pješadijske brigade Oružanih snaga BiH uhapšeni su danas u Hercegovini, a razlog je sumnja da su učestvovali u trgovini nedzvoljenim supstancama.

Izvor: Ministarstvo odbrane BiH

"Pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, 4. pješadijske brigade, incijala R.R i T.T uhapšeni su juče od strane pripadnika Odjela za posebne namjene sektora kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona", saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Navode se da će protiv imenovanih pripadnika OS BiH biti provedena istraga te sve druge radnje u skladu sa odredbama Zakona o službi u OS BiH i Pravilnika o vojnoj disciplini i disciplinskom postupku.

MUP HNK: Uhapšeni zbog trgovine drogom

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUP HNK) saopštilo je da su prilikom lišenja slobode kod pomenutih pripadnika OS BiH pronađene nedozvoljene materije i to "suha zeljasta materija koja izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, bijela praškasta tvar koja asocira na opojnu drogu spid, te tablete koje asociraju na opojnu drogu ekstazi".

(MONDO)