Crna hronika

Banjalučka policija imala pune ruke posla: Za četiri dana uhapšeno 37 osoba zbog droge, pet zbog alkohola

Autor Dragana Božić

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka uhapsili su u protekla četiri dana 37 lica zbog prekršaja iz oblasti zloupotrebe droge, te pet lica koja su pijana učestvovala u saobraćajnim nezgodama, saopšteno je iz ove uprave.

Izvor: MONDO

Prilikom obezbjeđenja manifestacije na banjalučkoj tvrđavi Kastel, policija je prekršajno sankcionisala 33 lica, te oduzela kokain, spid, marihuanu, ekstazi, hašiš i MDMA.

Policajci su u Banjaluci uočili lice iz ovog grada D.K. kako konzumira kokain i oduzeli mu određenu količinu, dok su tri vozača prilikom kontrole odbila test na drogu.

Obaviješten je dežurni sudija Osnovnog suda u Banjaluci iz Odjeljenja za prekršaje, a ova lica su sankcionisana zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o proizvodnji i prometu droge, Zakona o javnom redu i miru, kao i Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Policija je uhapsila pet lica iz Banjaluke, Mrkonjić Grada, Prnjavora i Bosanskog Petrovca koja su pijana učestvovala u saobraćajnim nezgodama.

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka uhapsili su lica iz ovog grada R.M. i M.A, M.Đ. iz Mrkonjić Grada, M.Š. iz Bosanskog Petrovca, te S.D. iz Prnjavora, jer su učestvovala u saobraćajnim nezgodama.

Kod lica M.A. utvrđena su 1,74 promila alkohola u krvi, lice R.M. je imalo 2,81 promil, M.Đ. 1,77 promila, M.Š. 1,93, a S.D. 1,53 promila. 

(Srna)