Crna hronika

MUP RS o akciji "Alfa": Osim Beganovića uhapšena još dvojica osumnjičenih, velika zapljena u pretresima

Autor Brankica Spasenić

U okviru međunarodne akcije "Alfa" u BiH su uhapšene tri osobe, Izet Beganović i Adnan Kelecija iz Banjaluke, te Sadik Kevrić iz Brčkog.

Izvor: Brankica Spasenić - Mondo

Sumnjiče se da su počinili krivična djela organizovanog kriminala u vezi sa neovlašteim prometom droge.

Akciji su realizovali pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS u saradnji sa policijom Brčko Distrikta.

Na osnovu naredbi Suda BiH a pod nadzorom Tužilaštva BiH danas je na području Banjaluke i Brčkog izvršeno više pretresa stambenih objekata i vozila osumnjičenih kojom prilikom je pronađena i oduzeta određena poslovna dokumentacija privatnih preduzeća sa različitim djelatnostima u njihovom vlasništvu, kao i veći broj mobilnih telefona i računara, oružje, više skupocjenih vozila, određena oprema namijenjena za opremanje improvizovane laboratorije za uzgoj i proizvodnju narkotičkih sredstava i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao materijalni dokazi u krivičnom postupku.

Osumnjičeni će sutra uz izvještaj o krivičnim djelima biti sprovedena u prostorije Tužilaštva BiH na dalje postupanje.

"Operacija je rezultat višegodišnje međunarodne istrage MUP-a RS, Tužilaštva BiH, EUROPOL-a i istražnih organa Republike Austrije i Češke", saopšteno je iz MUP-a.

Kao što je Mondo objavio, Beganović je uhapšen jutros u Banjaluci.

Nakon hapšenja obavljeni su pretresi na više lokacija u Banjaluci, između ostalog i u njegovoj porodičnoj kući u ulici Bulevar vojvode Stepe Stepanovića. Korišteni su i službeni policijski psi.

Beganović slovi za kontroverznog biznismena, bavio se različitim poslovima između ostalog i igrama na sreću.

Posljednjih nekoliko godina živio je u Češkoj.

(MONDO/B.S.)