INCIDENT KOD NEVESINJA

"Vikao je Alahu egber, bacio bombu na policiju": Načelnik PU Trebinje objasnio šta se juče događalo kod Nevesinja

Autor Željko Svitlica

Načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa kaže da ne može potvrditi da je osoba koja je juče pucala na mještane i policiju kod Nevesinja migrant, a objasnio je okolonosti pod kojima je ovaj muškarac nakon napada na policiju likvidiran.

Izvor: Herceg TV

Laketa je rekao da se muškarac koji se nalazio u kuću u selu Zovi Do u više navrata oglušio o naredbe i zapucao prema policiji iz vatrenog oružja. Koristio je automatsko i poluautomatsko oružje i bombu, koji je takođe bacio.

"Takođe, lice je u momentu kada je došlo do razmjene vatre uz povuke 'Alahu egber' i pucalo na policiju nakon čega je lišeno života. Mi ne možemo da potvrdimo da se radi o migrantu, jutros je izvršen protivdiverzioni pregled nakon čega će uslijediti kompletan uviđaj i imaćemo konkretnije podatke", rekao je Laketa na pres konferenciji u Trebinju.

Rečeno je da je likvidirani napadač za sada nepoznatog identiteta tokom komuniciranja sa policijom koristio je engleski i francuski jezik.

Policija je sinoć likvidirala lice koje je pucalo na policijske službenike iz napuštene kuće u nevesinjskom selu Zovi Do. Mještani su u popodnevnim časovima prijavili da nepoznati muškarac puca iz napuštenje kuće u kojoj se krije. Prethodno je objavljeno da je bacio bombu na mještanina pomenutog nevesinjskog sela koji je tom prilikom lakše ranjen (okrznut) gelerom.

Selo Zovi Do nalazi se na regionalnom put Nevesinje-Berkovići u istočnoj Hercegovini u Republici Srpskoj.

(MONDO)