Crna hronika

Banjalučanima predložen pritvor: Bježali s drogom, napali policajce, udarili policijsko vozilo

Autor Brankica Spasenić

Okružno tužilašvo Banjaluka zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenima Vladimiru Sumonji (34) i Luki Paniću (27), obojica iz Banjaluke.

Izvor: MONDO/Brankica Spasenić

Pritvor je predložen zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena porizvodnja i promet droga, kao i da su napali policajce tokom potjere i hapšenja.

Sumnjiče se i da su u toku 2024. godine neovlašteno radi prodaje držali i prenosili supstance koje su proglašene za opojne droge – kokain i marihuanu.

Iz tužilaštva je saopšteno da je Sumonja prekjuče u Kozarskoj ulici u Banjaluci napao policajce koji su pokušali da ga zaustave dok je vozio, te je svojim vozilom udario u službeno vozilo MUP-a RS, dok je Panić osumnjičen da je fizički pokušao da spriječi policiju u “preduzimanju radnji dokazivanja”.

“Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo”, saopšteno je iz tužilaštva.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

(Mondo)

Tagovi