Crna hronika

Hapšenje u Milićima: Policajac napadnut u dvorištu porodične kuće

Autor Nikolina Damjanić

Muškarac iz Milića uhapšen je zbog sumnje da je fizički napao i povrijedio policijskog službenika koji je bio van dužnosti, a prethodno mu je uputio povrede opasne po život.

Izvor: Slaven Petković - Mondo

Iz Policijske uprave Zvornik je saopšteno da je uhapšeno lice S.B. iz Milića zbog sumnje da je izvršilo krivična djela ugrožavanje sigurnosti i tjelesna povreda.

Policiji je u subotu, 28. septembra, oko 14.25 časova prijavljeno da je S.B, uz upućivanje prijetnji opasnih po život, fizički napalo pripadnika Policijske stanice Milići koji je bio van dužnosti.

Postupajući po prijavi, policija je izlaskom na lice mjesta potvrdila napad i zatekla lice S.B koje je policajac stavio pod kontrolu.

Policijskom službeniku ukazana je ljekarska pomoć u nadležnoj zdravstvenoj ustanovi.

Policija je potom na osnovu naredbe Osnovnog suda Vlasenica, a uz prethodnu saglasnost postupajućeg tužioca, izvršila pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi S.B. i tom prilikom pronašla i oduzela lovački opasač sa šest patrona, elektro detonatorska kapisla i ruski signalni pištolj sa dvije papirne kutije za puščane patrone sa 16 komada patrona.

Sve dalje mjere i radnje na dokumentovanju navedenih krivičnih djela preduzimaju se
pod nadzorom tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

(Srna/MONDO)