Crna hronika

Troje uhapšenih nakon pucnjave kod Bratunca: Policija pronašla puške, bombe i municiju (FOTO)

Autor Dušan Volaš

S.P. i R.P. iz Bratunca i F.I. iz Srebrenice uhapšeni su nakon što su pretresom, poslije pucnjave u bratunačkom naselju Bjelovac, kod njih pronađeni oružje i municija.

Izvor: PU Zvornik

Policijska stanica Bratunac je juče u 2.20 časova dobila prijavu da u Bjelovcu S.P. puca iz vatrenog oružja.

Policija je odmah po prijavi izvršila uviđaj na licu mjesta i tom prilikom pronađena je jedna čaura, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Nakon prikupljenih operativnih informacija, policija je na osnovu naredbe Osnovnog suda u Srebrenici izvršila pretrese na tri lokacije koje koriste S.P, R.P. i F.I. i prilikom pretresa kuće i pomoćnih objekata, koje koriste R.P. i S.P, pronađena je i oduzeta određena količina oružja i municije, navedeno je u saopštenju.

Iz policije su precizirali da su otkriveni automatska i poluautomatska puška, oružje ručne izrade, 10 ručnih bombi, devet okvira za automatsku pušku i 933 komada municije različitog kalibra.

S.P, R.P. i F.I. uhapšeni su juče zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela okarakterisana kao izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, ističe se u saopštenju.

Sve dalje mjere i radnje na dokumentovanju krivičnih djela preduzimaju se pod nadzorom tužioca, dodaje se u saopštenju.